nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelveket tanulnak a londoni taxisok

London egyik legnagyobb taxis cége nyelvoktatási CD-ket oszt 3000 alkalmazottjának, hogy az olimpia idejére több nyelven is megtanulják a legfontosabb alapkifejezéseket.

nyest.hu | 2010. szeptember 30.
|  

A nyelvtudás általános hiány Nagy-Britanniában, és a taxisofőrök sem képeznek kivételt ez alól. A 2012-es londoni olimpia évében tíz millióval több turistát várnak a fővárosba, és ezért döntött úgy a Radio Taxis vállalat, hogy alkalmazottait nyelvtanulási CD-kel ösztönözze a legalapvetőbb kifejezések elsajátítására több nyelven is – írja a BBC tudósítása.

A jelenlegi program keretén belül három nyelv kifejezéseit oktatják a vezetés közben is hallgatható nyelvi Cd-k a cég több mint 3000 alkalmazottjának – a franciát, a spanyolt, és a mandarin kínait.

Az alapvető kifejezésekből sikeresen levizsgázó taxisofőrök nyelvtudását majd egy kis zászló fogja jelezni a taxijukon. Így talán a turisták, akik a legelső benyomásukat Londonról gyakran egy taxiban szerzik, még otthonosabban érezhetik majd magukat az immár háromszoros olimpiai városban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X