nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Díjnyertes: babákat tanító nyelvtanárnő

Nemzetközi díjat nyert egy angliai tanárnő, aki speciális franciatanítási módszert dolgozott ki gyerekeknek nullától 5 éves korig.

nyest.hu | 2010. február 17.
|  

Skócia egyik kisvárosában akad néhány olyan baba, aki már másfél éves korában olyasmit tud gügyögni büszke szüleinek, hogy „bonjour”, „merci” vagy „au-revoir”. Köszönhetően mindezt egy fiatal anyukának, aki újfajta franciatanítási módszert dolgozott ki gyerekeknek újszülött kortól egészen 5 éves korig.

A 33 éves Fiona Moffatt azután kezdett bele Lingobaby néven futó vállalkozásába, hogy elhatározta, nyelvet tanít még pelenkás kisfiának, Ruairinek – írja a BBC News. Az ambiciózus anyuka felkutatta Skócia összes nyelviskoláját, de nem talált fiának megfelelő szolgáltatást, mivel az egészen kicsiknek szóló kurzusokat csak anyanyelvűeknek kínálták. Ezért elhatározta, maga vág a dolgok elébe, gondolván: „ha azt akarom, hogy történjen valami, akkor nekem kell tennem valamit”.

Ennek megfelelően 2008-ban el is indította első csoportját, és a vállalkozása azóta is sikeresen működik. Mint mondja, „óriási” előnye van annak, hogy a totyogó korúak idegen nyelvet tanuljanak. „Ha a gyerekek hallják egy idegen nyelv hangjait még 9 hónapos koruk előtt, később sokkal jobban képesek lesznek azokat elsajátítani. Sok szülő mondja, hogy ezzel egyszerűbbé válik a nyelvtanulás” – magyarázza a leleményes tanárnő, aki eredetileg is nyelvtanári végzettségű.

A nemzetközi versenyre egyébként világszerte olyan szülők nevezhettek, akik kitaláltak valamilyen módszert arra, hogy gyermeküket megtanítsák egy idegen nyelvre. A nevezettek a Facebook egyik oldalán mutathatták be az általuk kidolgozott metódust, majd a közönség szavazhatott, melyiket találja a legötletesebbnek. Az első helyezéssel pénzjutalom járt, amit a nyertes tankönyvekre költhetett. Fiona Moffatt úgy tervezi, a francia mellett idővel más nyelvekre is kiterjeszti szolgáltatását.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X