nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Noé – betiltva

Nem kapott engedélyt a kínai bemutatásra a Noé című amerikai film, amelynek a gazdasági mellett vallási okai is lehetnek – írja a South China Morning Post hongkongi napilap.

MTI | 2014. május 11.
|  

Az amerikai mozikban hatalmas népszerűségnek örvendő, bibliai témájú film elutasítását hivatalosan nem indokolták. A kínai filmpiacon az elmúlt időszakban több nagy sikerű hollywoodi filmet is bemutattak. Az Amerika Kapitány – A tél katonája több mint 700 millió jüanos (25,2 milliárd forint) bevételt hozott, a május elején debütált A csodálatos Pókember második része pedig már az első napon 61,5 millió jüant (2,2 milliárd forint) hozott. A Godzilla június közepén, a Transformers soron következő része, A kihalás kora várhatóan június végén debütál.

Kína ugyanakkor évente csupán 34 külföldi filmet enged bemutatni a hazai vetítővásznakon, részben azért, hogy a hazai piacot segítse. A Noé elutasításának vallási okai is lehetnek. A Hollywood Reporter szakmai lapnak név nélkül nyilatkozó forrás szerint egyértelműen ez áll a háttérben. A filmet korábban több muzulmán országban, így Indonéziában, Malajziában és az Egyesült Arab Emírségekben is tiltólistára tették.

A Paramount Stúdióban Darren Aronofszky rendezésében és Russell Crowe főszereplésével forgatott Noé az Egyesült Államokban eddig 100 millió dolláros, Oroszországban 32,8 millió dolláros, Brazíliában 23,4 millió dolláros jegybevételre tett szert.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X