nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Népszerűek a belső nyelvi vizsgák

Egyre többen élnek az úgynevezett belső vizsga lehetőségével a Nyíregyházi Főiskolán – közölte a felsőoktatási intézmény sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

MTI | 2012. október 19.
|  

Nagy Balázs elmondta: a lehetőséget azok a korábbi hallgatók veszik igénybe, akik azért nem kaphattak diplomát, mert nem tudtak sikeres nyelvvizsgát tenni. A szenátus által jóváhagyott és áprilisban bevezetett intézkedés értelmében a hallgatók intézményi nyelvi vizsgák segítségével szerezhetik meg a korábban a hiányzó nyelvvizsga-bizonyítvány miatt visszatartott diplomájukat.

A főiskolán sok régi hallgatót érint a rendelkezés, és az első vizsgák tapasztalatai szerint sokan élnek a lehetőséggel. A sajtóreferens tájékoztatása szerint az eddigi több mint száz jelentkező hetven százaléka kapta meg diplomáját a sikeres belső nyelvi vizsga alapján, amely tartalmilag igazodik az állami vizsgákhoz, de könnyítéseket tartalmaz. Ilyen könnyítés például, hogy nincsen magnóhallgatás – tette hozzá.

A főiskolán arra számítanak, hogy a rendelkezésre álló három év alatt a bent tartott több mint négyezer diploma jelentős részét kioszthatják. Az intézményben tervezik a vizsgáztatás bevezetését lovári nyelvből, emellett elindult a belső nyelvi vizsgával azonos értékű intézményi ProLearning-program is.

A nyelvoktató rendszer záróvizsgáját szeptemberben tették le az első jelentkezők. A mindenki számára nyitott, autodidakta jellegű programban jelenleg több mint hetvenen vesznek részt – fűzte hozzá Nagy Balázs.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 DJS 2013. február 28. 19:15

Érdekes félmegoldások.

Szerintem elegendő lenne a diplomához az írásbeli nyelvvizsgát megkövetelni, azzal is lehet már művelődni meg szakirodalmat olvasni - és úgy látom, Nyíregyházán egyetértenek ezzel.

Információ
X