nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Népmesemondó verseny Délvidéken

A délvidéki Zentán tartják meg szombaton a XVIII. Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyt, amely a délvidéki magyarság részleges kulturális autonómiáját képviselő Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye.

MTI | 2012. május 26.
|  

A versenyt több kategóriában rendezik meg. Az óvodások és a kisiskolások mellett összemérik tudásukat a felsős tanulók, a középiskolások és a felnőttek is. A jelentkezők korhatár nélkül előadóművészi, néprajzi és képzőművészeti kategóriában versenyezhetnek.

A zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ 1994 májusában szervezte meg első alkalommal a ma már vajdasági szintű Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyt, így adózva a délvidéki tájakon, főleg a Bánságban káplánkodó szegedi gyűjtő, Kálmány Lajos emlékének, aki halhatatlanná tette a Délvidék néprajzi, népköltészeti kincseit.

Az elődöntőket május közepéig öt körzetben, a Bánságban, Nyugat-Bácskában, Közép-Bácskában, Észak-Bácskában és a Tisza mentén, döntőjét pedig május utolsó hétvégéjén a zentai Városi Könyvtárban szervezik meg.

A szombati verseny megkezdése előtt meseillusztrációkból nyílik kiállítás a Zentai Alkotóházban – olvasható a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI) programajánlójában.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X