nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem kell többé regisztrálni

Megkönnyíti a felhasználók életét a Mozilla új szolgáltatása, a BrowserID. A jövőben elég lesz egyszer regisztrálni, hogy jogosultak legyünk más honlapok szolgáltatásaira is.

nyest.hu | 2011. július 19.
|  

Az internetes oldalak nagy részének tartalmához, szolgáltatásaihoz csak akkor férhetünk hozzá, ha regisztrálunk az oldalon. Ez a művelet azonban kellemetlenséget okoz, hiszen időigényes. A Mozilla új technológiájának fejlesztői időt spórolnának a felhasználóknak.

A BrowserID rendszerébe csak egyszer kell regisztrálni, és ezután minden olyan honlapra be lehet lépni, amely támogatja ezt a technológiát, külön regisztráció nélkül, mindössze két kattintással. A fejlesztők szerint a BrowserID előnye, hogy biztonságos, böngészőfüggetlen, bármilyen eszközön használható, és magas szintű adatvédelemmel bír.

Természetesen csak azokra az oldalakra vonatkozik a regisztrációmentesség, amelyek támogatják az új technológiát. A BrowserID honlapján ezért a honlapfejlesztők tájékoztatót és részletes leírást találnak a megvalósításhoz.

A jelenleg kísérleti fázisban lévő szolgáltatás egyelőre demó formájában érhető el.

További részletek az IT café cikkében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Szojmu 2012. december 10. 17:26

Túl kevés a jelszó hekkerek ellen, azonkívül központosított a rendszer. A jelszavaknál talán az segítene, ha ugyan nem lenne mindhez külön, de más-más témájú honlapoknál lenne ugyanaz a jelszó. Szerintem ez sem véd a felejtéstől és hekkerektől, de legalább nem központosított.

Információ
X