nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem kell majd bonyolult jelszavakon törni a fejünket

Az emberi szívverés felválthatja az okostelefonok, a táblagépek, a személygépkocsik megnyitásához használatos hagyományos jelszavakat a közeljövőben annak az eszköznek a segítségével, amelyet kanadai kutatók fejlesztenek ki.

MTI | 2013. szeptember 8.
|  

A papírfecnikre sebtében felírt jelszavak könnyen elvesznek, a levélben megkapott számok és betűk alkotta azonosítókat könnyen elfelejti az ember, a személyazonossága ellopása pedig több millió dolláros üzletággá fejlődött. Számítógépes biztonsági szakemberek egy olyan új típusú azonosítót találtak, amelyet nem lehet sem elfelejteni, elveszíteni: az emberi szívet –  olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján.

A fejlesztők egyre inkább az ember belső jellemzői felé fordulnak új azonosítási alternatívák után kutatva. Ilyen a kanadai Bionym cég Nymi elnevezésűkarperece. Ez a nagy tudású, kicsiny eszköz használójának pulzusát követi figyelemmel, amelyet fellehet használni vezeték nélkül okostelefonok, táblagépek, számítógépes játékok, autók megnyitására. Még vásárláskor fizetésre is lehet használni, mivel felválthatja a bankkártyák Pin-kódját. 

Foteini Agrafioti, a Bionym társalapítója szerint a Nymi azonosítja az embert nemcsak a pulzusa által, hanem a szívverés állapota/formája által. Mintegy 50 éve már a kardiológusok tudják, hogy az ujjlenyomathoz hasonlóan, az emberi szívverés páratlan, meghatározza a szív formája, mérete, a mellkasban lévő helyzete. Nem lehet másolni, mint az ujjlenyomatot a felületen hagyott nyom alapján, vagy zselé segítségével.

A karperec 99 százalékos pontosságú. A működésének pontosságára egyedül a sportolás vagy a drogfogyasztás lehet hatással, a rendszer azonban a pulzus reguláris változásait tolerálja –  mondta Karl Martin, a Bionym vezetője a New Scientist című folyóiratnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Sigmoid 2013. szeptember 12. 16:14

LOL! Nem elég hogy valaki szívinfarktust kap, de még az összes adatát is elveszíti. Ez lesz ám csak a szép!

(Őszintén, ekkora istenverte hülyeséget rég olvastam.)

2 Grant kapitány 2013. szeptember 8. 19:32

Kedves olvasóink, újabb nyest-cikk, durva helyesírási hibákkal: "fellehet használni", "papír fecnikre", "Telepgraph",

Innen meg kimaradt egy "sem" "sem elfelejteni, elveszíteni"

Persze a nyest.hu szerkesztősége teljesen ártatlan, semmiről sem tehet, hiszen az MTI-től vette át. Átolvasás nélkül felrakta a saját oldalára, oszt jó napot. Ez az igazi újságírás, így kell ezt csinálni!

1 Sultanus Constantinus 2013. szeptember 8. 19:15

"fellehet használni" :P

Hát akkor az én jelszavam nagyon egyedi lenne! :D

Információ
X