nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem elég a nyelvvizsga, sorban állni is tudni kell

A britek már nem elégszenek meg a nyelvtudással: a bevándorlóknak sorban állni is meg kell tanulni, ha állampolgárságot akarnak.

MTI | 2010. február 16.
|  

Hamarosan a sorban állás is a brit állampolgárság megszerzéséhez szükséges vizsga részévé válhat. A britek híresek arról (is), hogy türelemmel, udvariasan viselik a sorállást boltban, postán vagy akár a buszmegállóban, és szinte ismeretlen jelenség a tolakodás, az előrefurakodás. A brit állampolgárságban reménykedő bevándorlók azonban gyakran olyan országokból érkeznek, ahol inkább ez utóbbi magatartás a jellemző, és ez néha konfliktushoz vezet.

A The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – hétfői beszámolója szerint Phil Woolas bevándorlásügyi államtitkár most azt fontolgatja, hogy az állampolgársági kérelmet benyújtók vizsgáját kiegészítenék sorban állási teszttel. Ezen a kérelmezőknek bizonyítaniuk kellene, hogy képesek türelemmel megvárni, mire rájuk kerül a sor bármilyen szolgáltatás igénybevételekor.

Woolas a lapnak kijelentette: az országot egyben tartó egyszerű cselekvési formák egyike, hogy az emberek kivárják sorukat. Ez a brit fair play egyik központi eleme, és ezzel mindenki jobban is jár – tette hozzá.

Sir Andrew Geen, a Migrationwatch UK nevű, pártoktól független, a bevándorlást ugyanakkor konzervatív alapállásból szemlélő elemző csoport vezetője „pozitív előrelépésnek” nevezte az ötletet, mondván: a sorban állás a brit kultúra elválaszthatatlan része.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X