nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ősztől kötelező a nyelvvizsga az Egyesült Királyságban

Az előző kormány tervezte, a mostani meg is valósította az új szabályozást.

nyest.hu | 2010. június 10.
|  

Szakértők szerint főként az indiai, pakisztáni és bangladesi közösségeket érintheti rosszul az az új törvény, amely az Egyesült Királyságban letelepedni szándékozóknak előírja a minimális nyelvtudást. Mostantól minden bevándorlónak, aki a szigetországban kíván élni, nyelvvizsgát kell tennie – adja hírül a Reuters hírügynökség.

Az új törvényt már az előző munkáspárti kormány is tervezte bevezetni 2011-ben, a mostani konzervatív kormány viszont már most ősztől a gyakorlatba ülteti az elképzelést. Eszerint minden házastársnak, vőlegénynek és menyasszonynak alap szintű nyelvvizsgát kell tennie ahhoz, hogy vízumért folyamodhasson.

Ahogy Theresa May belügyminiszter fogalmaz, az angol előfeltétel ahhoz, hogy valaki az Egyesült Királyságban boldogulni akarjon. „Ide költözni kiváltságot jelent, és én el vagyok kötelezve, hogy megemeljem az emigránsokkal szembeni elvárásokat, így biztosítván, hogy a brit társadalom is nyerjen azokból, akik nálunk előnyöket szereznek”. Szerinte az új szabály elősegíti a beilleszkedést és eltörli a kulturális korlátokat.

A mostani lépés csak az első a vízumrendszer átalakítására irányuló átfogó tervezetcsomagból.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X