nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nehéz lehet a harmadiktól kötelező angol a szlovákiai magyar diákoknak

Szeptembertől kötelező tantárgyként tanítják az angolt Szlovákiában az általános iskolákban a harmadikosoknak. A magyar iskolásoknak ez dupla feladatot jelent majd, szakértők a gyerekek túlterhelésétől tartanak – írja az Új Szó című pozsonyi napilap szerdai számában.

MTI | 2011. február 16.
|  

A lap összeállításából kiderül, hogy Eugen Jurzyca szlovák oktatásügyi miniszter reformtervével kapcsolatban arról szóltak a kritikák, képes-e a tárca őszig biztosítani elegendő számú, szakképesítéssel rendelkező angoltanárt.

A minisztérium a szeptemberben életbe lépő változáson túl a jövőben az elsőosztályosok számára is kötelezővé tenné az angolt, ami újabb létszámgondokat okozhat majd.

A magyar tanítási nyelvű iskolákban az jelenti a legnagyobb kérdést, hogy képesek lesznek-e a szlovákot anyanyelvtanítási módszerekkel már az első osztálytól tanuló diákok megbirkózni a két idegen nyelvvel.

Az Új Szónak nyilatkozva Vanco Ildikó nyelvész, a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának dékánhelyettese azt mondta, hogy a gyermekek számára megterhelő a terv. Megoldás lehet az osztályok kis létszámú csoportokra való felosztása, és az elérni kívánt célok pontos meghatározása, valamint a játékos tanulási módszerek alkalmazása.

Szigeti László volt szlovákiai oktatásügyi államtitkár, a Magyar Koalíció Pártja alelnöke a lapnak elmondta, hogy a szlovák és a magyar tannyelvű iskolára külön idegennyelv-oktatási koncepciót kellene kidolgozni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X