nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Működésképtelenné válhat a BME

A rektor szerint olyan mintha a kormányzat elfelejtette volna, mire is szolgál a Műegyetem, amelynek sikeres működése elengedhetetlen az ország gazdasági fejlődéséhez.

MTI | 2013. június 21.
|  

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora szerint legalább másfél havi fenntartói forrás hiányzik az intézmény „normális működéséhez”. Péceli Gábor az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a Műegyetem vezetése már korábban elvégezte az intézmény strukturális átalakítását, amely az első négy évben egymilliárd forintos megtakarítást eredményezett. Emellett azonban „a tavaly őszi több százmilliós forráselvonás után” idén minden kar csak a tavalyi költségvetésének 80 százalékát használhatja fel, ezzel a csökkentett finanszírozással azonban „jövőre már nem tud majd létezni az egyetem” – fogalmazott a felsőoktatási intézmény vezetője.

A csökkentett források miatt elmaradnak a műszaki felújítások és a karbantartások, a korábban az egyetemektől „elvett” innovációs járulékra és szakképzési hozzájárulásra pedig a szakmai munkához és a laboratóriumok fejlesztéséhez lenne szükség – sorolta a rektor. Péceli Gábor azt írta: a mostani körülmények között az egyetemnek egyre reménytelenebb törekvés az ország meghatározó műszaki és gazdaságtudományi háttérintézményévé válnia. Hozzátette: olyan, mintha a kormányzat elfelejtette volna, mire is szolgál a Műegyetem, amelynek sikeres működése elengedhetetlen az ország gazdasági fejlődéséhez.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X