nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Modernizálták a Scrabble-t

Változnak az idők – és ezzel a társasjátékok forgalmazóinak is lépést kell tartaniuk. A Scrabble-t gyártó cég modernizálta a szabályokat.

nyest.hu | 2010. április 7.
|  

Mostantól a tulajdonnevek is számítanak – jelentette be a Scrabble nevű társasjáték forgalmazója, a Mattel. Ennek megfelelően ezentúl játékba hozhatók majd a helységnevek, az emberi nevek, illetve a különböző márkák, cégek elnevezései is. A Mattel azt reméli, a könnyítéssel a fiatalabb játékosokat is meg tudják majd szólítani.

A Scrabble-t nálunk is sokan ismerik: az agyat erősen megtornásztató játékban egy adott betűkészletből kell értelmes szavakat kirakni. Minden egyes felhasznált betű bizonyos számú pontot ér annak függvényében, hogy az milyen gyakran fordul elő az adott nyelvben. A játékot egy amerikai születésű építész találta fel 1938-ban, majd miután a jogokat eladta, az első játéktábla 1948-ban került a boltokba.

Az újítást nem minden rajongó helyesli, a BBC honlapján megjelent híradáshoz egyikük például ezt a kommentet fűzi: „Csak azért, mert az emberek egy része túl nehéznek találja a Scrabble-t, még nem kellene megváltoztatni a játékszabályokat”. A Mattel cég szóvivője szerint viszont ezzel új dimenzió tárul fel, hiszen a megszokott világba a játékosok „bevezethetik a populáris kultúra elemeit”. Úgy érvel: „Ez a kis csavar éppen arra jó, hogy a meglévő rajongók még jobban élvezzék a játékot, emellett a fiatalabbak is kedvet kapjanak”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X