nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mobilokról loptak el adatokat

Egy internetes vállalkozás termékeinek hirdetésére akarták felhasználni az okostelefonokról ellopott személyes adatokat.

MTI | 2012. november 2.
|  

A tokiói rendőrség azzal gyanúsít öt embert, hogy vírussal megfertőzött kilencvenezer okostelefont, illetve ellopta a készülékeken tárolt személyes adatokat – írta csütörtökön a Jomiuri Simbun japán napilap. A hekkerek ingyenesen letölthető, az Android operációs rendszert használó telefonokon futó alkalmazásokba rejtették el a vírust, amely lemásolta és továbbította a megfertőzött készülékek névjegyzékét a gyanúsítottaknak. A rendőrség szerint az elkövetők összesen 11,83 millió személyes adatot szereztek meg a 90 ezer felhasználótól. A lap szerint ez minden idők legnagyobb mobiltelefonokat érintő adatlopása.

A gyanúsítottak közül hárman beismerő vallomást tettek, ketten nem ismerték el bűnösségüket. Az elkövetők közül hárman megrendelőként, ketten fejlesztőként vettek részt az ügyletben. A mobilvírus félmillió jenbe került a megrendelőknek.

Rendőrségi források szerint a megrendelők egy azóta megszűnt internetes vállalkozás termékeinek hirdetésére akarták felhasználni az ellopott személyes adatokat: többek között egy online társkeresőoldalra akartak látogatókat csalogatni. A rendőrség szerint a terv kiötlője korábban megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat köztük az adatokat tároló szervert, de miután a Twitteren elterjedt a csalás híre, nem járt sikerrel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X