nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Taxit, de most azonnal!

A négy napos hétvége alatt talán mindenkinek jól jön, ha tudja, hogy nemcsak telefonon lehet már taxit rendelni. A TaxiMost egy okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével bárhonnan, bármikor, pár kattintással, ingyenesen rendelhetünk taxit.

nyest.hu | 2012. október 22.
|  

A hosszú hétvége alatt a tömegközlekedési eszközök is ritkábban járnak, ráadásul különböző rendezvények miatt néha egészen bonyolult lehet eljutni A pontból B-be. Most arról nem beszélve, hogy két este helyett ilyenkor négy áll a bulizni, éjszakázni vágyók rendelkezésére. De hogyan jussunk haza, ha már kibuliztuk magunkat? – Hát taxival!

Biztos sokakkal előfordult már, hogy ott álltak valahol az éjszaka kellős közepén, és szerettek volna hazajutni mielőbb. Ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás: rendelni egy taxit. Csakhogy, ehhez ismerni kell a társaságokat, azok telefonszámait. Nem árt tudnunk azt sem, hogy pontosan hol vagyunk... És persze előfordul, hogy nem sikerül rögtön elérni a választott taxitársaság diszpécserszolgálatát. Ha már kellően fáradtak vagyunk, tán azt is elfelejtjük megkérdezni, hogy hozzávetőlegesen mennyit kell várakoznunk a kocsira...

Ezek a problémák mind egy csapásra megoldódnak, ha a TaxiMost alkalmazást telepítjük okostelefonunkra.  Mi a TaxiMost? – Egy okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségévél könnyen és ingyen rendelhetünk taxit.

Taxit, de most azonnal!
Forrás: budapest23.eu

Nem kell várakoznunk a diszpécser jelentkezésére, csupán egy internetes felületen kell elvégeznünk pár kattintást a rendeléshez. Rendelésünk sikeréről és a várható várakozási időről e-mailben, illetve SMS-ben értesítést kapunk. Az alkalmazás kilistázza számunkra a taxitársaságokat, nem kell fejből tudnunk őket, a listáról akár ár vagy várakozási idő szerint is választhatunk. A taxitársaságok szolgáltatásának minőségét a felhasználók értékelhetik, ezeket pedig bárki láthatja rendeléskor. Vicces módon még csak azt sem kell tudnunk, hogy hol vagyunk, hiszen a telefonunkon keresztül meghatározhatóak tartózkodási helyünk GPS-koordinátái.

A rendszer két nyelven: magyarul és angolul működik. Egyelőre Budepesten tudunk vele taxit hívni, de a fejlesztők tervezik a hálózat országossá bővítését. A alkalmazás ingyenesen letölthető iPhone-ra és Androidra is. Használatához nem szükséges külön regisztráció, használhatjuk a gmail- vagy Facebook-fiókunkat is.

Így már nemcsak a taxiállomások keresgélése a múltté, de a telefonos taxihívás is. Ezen Taki bácsi is meglepődne, ha látná.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X