nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Amerikai elnök lehet Arnold Schwarzenegger
Mivel viccelt április elsején a világsajtó?

Stadionszagú kölnit dobnak piacra Nagy-Britanniában, valóságshowban keres új tanácsadót a brit kormány, amerikai elnök lehet Arnold Schwarzenegger – egyebek között ilyen hírekkel viccelte meg a brit és német tömegtájékoztatás vasárnap olvasóit, nézőit a bolondozások napja okán.

MTI | 2012. április 2.
|  

Az Arsenal futballcsapat drukkerei örülhettek egy pár óráig annak a hírnek, amely a The Sun bulvárlap hasábjain tudatta, hogy a londoni klub kölnit dob piacra, amelynek olyan szaga van, mint a csapat stadionjának. „A 23 fontba kerülő parfüm a játékosok masszázsszobájából, a frissen nyírt pályáról és Arsene Wenger edző bőrüléséből áradó illatok kavalkádját fogja egybe... Ez bármikor visszavisz engem az Emirates stadion szívébe” – idézte az újság Jack Wilshere futballistát, aki segített a szagok kiválasztásában és tesztelésében.

A The Independent on Sunday azt tudatta a szárazsággal bajlódó és nagyon szigorú locsolási tilalom alatt sínylődő angolokkal, hogy amnesztiát hirdetett a rendőrség a locsolási tilalom megsértőinek. Kingston-upon-Thames városában, ahol próbának teszik ki a rendszert, „már dél óta hosszas sorok kígyóznak a rendőrség előtt, hogy beszolgáltassák különféle öntözései eszközeiket. A 42 éves Joe Cobley, aki nyolcéves fiával 30 méter hosszú tömlőjét adja át a hatóságnak, az újságírónak elmondta: „okos dolog beszolgáltatni a tömlőt, mert ha gyermekeid vannak, elkezdhetnek játszani vele, amikor nem figyelsz rájuk”. Az újság azt is hírül adta, hogy a közeli Addison Gardenben a zöldségtermelők utoljára öntözték meg a vetést, mielőtt beszolgáltatták öntözőberendezéseiket.

A The Sunday Telegraph vasárnapi lap az adta hírül, hogy a brit konzervatív kormány tárgyalásokat kezdett a kereskedelmi televíziókkal, hogy valóságshow keretében találjon új tanácsadót a miniszterelnöki hivatalba, a Downing Streetre. Olyan személyt keresnek, aki képes a hagyományos konvenciókon túllépve gondolkodni – írta. „A versenyzőknek radikális, de működő politikai elképzelésekkel kell előállniuk, amelyek a Whitehall szigorát is kiállják. Olyan szakértői zsűri előtt kell megfelelniük, amely volt közszolgákból, miniszterekből áll, mint például Michael Portillo volt védelmi miniszter” – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján lévő bolondozások napi összeállításban.

Az ARD német tévécsatorna tudósítója vasárnap azt jelentette Los Angelesből, hogy elhárult az akadály az előtt, hogy Arnold Schwarzenegger amerikai elnök legyen, mivel a legfelsőbb bíróság eltörölte azt a kitételt, hogy csak az Egyesült Államokban születettek szállhatnak versenybe az elnökválasztáson. Így már szabad az út, hogy az ausztriai születésű Schwarzenegger, aki a republikánus párt színeiben Kaliforniát kormányozta, elinduljon az elnökválasztáson.

Futóedző a BMW-től

Önjáró futóedzővé átalakítható autót kínál a vasárnapi brit sajtót elöntő hirdetési kampányában a német BMW autógyár – legalábbis azoknak a briteknek, akik elfelejtettek rápillantani a naptárra.

A fél újságoldalt megtöltő, színes fotókkal illusztrált hirdetések arról tájékoztatják az olvasót, hogy a cég – a londoni nyári olimpiai játékok hivatalos autóipari partnere – új technológiával kíván segíteni azon vásárlóinak, akik a közelgő olimpia alkalmából formába akarják hozni magukat.

A Running Coach (Futóedző) nevű extra felszerelés – széles látókörű kamerák révén – lehetővé teszi, hogy az autó önjáró módon, vezető nélkül, biztonságos távolságból kövesse kocogó gazdáját. 
Ha a tulajdonos fáradni kezdene és némi ösztönzésre van szüksége, a kocsi erről is gondoskodik, „integrált külső hangszórókon” keresztül kiáltva biztató szavakat.

A BMW Running Coach reklámja
A BMW Running Coach reklámja

Abban az esetben, ha az akaraterővel van baj, és a kocsi gazdája vissza kívánna ülni a volán mögé, ezt a Lock Out Logistics (LOL) nevű technológia hivatott megakadályozni (lock out: ajtók lezárása), elősegítve, hogy a futóedző BMW tulajdonosa mindenképpen lefussa a kijelölt távot.

Azok, akik a LOL rövidítésről sem jöttek rá a hirdetés tartalma és a reklám közzétételének napja közötti összefüggésre, Alvin Alaffnak, a BMW „innovációs igazgatójának” email-címén – alvin.alaff@bmw.co.uk – kérhetnek további tájékoztatást, de csak akkor, ha nem érzékelik az innovációs igazgató neve és az I'll win a laugh (szabad fordításban: ’most jól megnevettetem’) angol kifejezés feltűnő kiejtésbeli hasonlóságát...

A későn kapcsoló brit vevőjelölteknek a BMW már korábbi április 1-jéken is kínált különleges, kizárólag erre a napra kifejlesztett modelleket. A cég néhány éve például arról számolt be, hogy beszédes szélvédővel ellátott járműveket készül forgalmazni Nagy-Britanniában, lehetővé téve a sokoldalú kommunikációt a külvilággal. A sofőrnek csak annyi a dolga, hogy hangosan kimondja, amit a közlekedés többi részvevőjével tudatni szeretne, és mondandóját a szélvédőbe ágyazott mikrorészecskék azonnal jól olvashatóan, hatalmas betűkkel kiírják az üvegfelületre...

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X