nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Misztikus jelek Justin Bieberen?

A Daily Mail nemrég jelentette, hogy a kanadai tinédzserbálványnak új „misztikus jelekből álló” tetoválása van. A jeleket azonban nem is olyan nehéz beazonosítani.

nyest.hu | 2011. június 14.
|  

A Daily Mailben még májusban azzal jelent meg egy kép a kanadai tinédzser sztárról, hogy „rejtélyes (mysterious) jelek vannak a tetoválva a bal karja alatt”. A képfelirat legalább annyi embernek szúrt szemet, mint maga a tetoválás. A jelek jelentését ugyanis nem nehéz beazonosítani. Arra azonban mindenféleképpen rámutatott az eset, hogy a tinibálványok szakértői nem feltétlen értenek a nyelvekhez.

Justin Bieber fotója és a képfelirat... a kép kattintva nagyítható.
Justin Bieber fotója és a képfelirat... a kép kattintva nagyítható.

Justin Bieber testén ugyanis a héber ישוע felirat látható, azaz a Daily Mail képfelirat szerkesztőjének a héber betűket nem sikerült felismernie. A jelek jelentése se olyan titokzatos, a ישוע olvasása Jesua, ami Jézus héber neve. Bieber tehát valószínűleg a saját vallásosságának kifejezését tetováltatta magára.

Egy későbbi cikkben aztán a Daily Mail is kijavította tévedését. Itt már helyesen azonosítják a jeleket, mint a héber nyelv betűit, de még mindig nem adják meg a felirat jelentését. Azonban hozzáteszik, hogy mivel Justin még nincs 18 éves, így a tetoválásait csak szülői engedéllyel szerezhette be…

Források:

Language Log: Mysterious Symbols on Justin Bieber

Mail Online: A parachute made for two: Love is in the air for teen sweethearts Justin Bieber and Selena Gomez

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Roland2 2013. december 30. 11:36

3:20-tól kiderül, milyen hatással van Justin a macskákra : www.youtube.com/watch?v=on0bAfbLALQ

Információ
X