nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Christina Aguilera kínos bakija az amerikai Super Bowlon

Kínos hibát vétett az amerikai himnuszban Christina Aguilera a profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi döntőjét, a Super Bowlt megelőző fellépésekor.

MTI | 2011. február 7.
|  

A Grammy-díjas énekesnőnek nem jutott eszébe az egyik sor, ezért megismételt egy korábbit, de azt sem teljesen pontosan: az egyik szót elhibázta. Az eset azonnali kritika-hullámot indított el a közösségi portálokon.

Aguilera a fellépés után közleményben próbált magyarázkodni: „Csak

Ezt énekli Aguilera (a vastagon szedett az elrontott rész):

"O say can you see, by the dawn’s early light, What so proudly we hail’d at the twilight’s last gleaming,

Whose broad stripes and bright stars through the perilous fight

What so proudly we watched at the twilight’s last [unintelligible].”

És ennek kellett volna lenni:

"O'er the ramparts we watch'd were so gallantly streaming."

remélni tudom, hogy mindenki érezte az ország iránti szeretetemet, és hogy a himnusz valódi szellemét így is sikerült közvetítenem" – fogalmazott. Korábban, amikor kiderült, hogy ő énekelheti a himnuszt a 2011-es Super Bowl előtt, úgy nyilatkozott, hogy hétéves kora óta adja elő a darabot, és „nagyon izgatott, hogy  részese lehet egy ilyen ikonikus eseménynek".

Aguilera természetesen nem az első, aki nyilvános fellépésen hibát vét a nemzeti himnuszban; 2001-ben Macy Gray keverte össze a szavakat egy, az ohiói Cantonban megrendezett amerikaifutball-meccs előtt - később azt mondta az esetről, hogy egyértelműen élete legkínosabb pillanata volt -, tavaly decemberben pedig Mike Eli, az Eli Young Band énekese zavarodott annyira bele a himnuszba egy Kansas City-i meccs előtt, hogy elölről kellett kezdenie.

Emlékszünk Király Linda bakijára is ...

A vasárnapi Super Bowl-döntőn számos híresség tűnt fel a lelátókon: a Pittsburgh Steelers és a Green Bay Packers összecsapását élőben követte többek között Hugh Jackman, John Travolta, Adam Sandler, Jennifer Aniston, Ron Howard, Cameron Diaz, Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas, Owen Wilson és Jamie Foxx, s jelen volt George W. Bush volt elnök és felesége, Laura Bush is.

Egyéb elrémisztő himnuszelőadások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
4 Máthé Elek 2011. február 7. 22:25

@ddani: A poénkodás után én is valami ilyesmit akartam mondani. Belesülni lehet, az egyáltalán nem szükségszerűen jelenti azt, hogy nem készült fel rendesen vagy nem koncentrált közben. Színészek rengeteg ilyen híres sztorit tudnak mesélni, hogy melyik színészlegenda mikor, milyen szöveget felejtett el. Papoknak, lelkészeknek is ott van előttük végig még a miatyánk szövege is mise/istentisztelet közben, pedig hányszor mondják el. Nem vicc, tessék megkérdezni vagy leskelődni.

3 ddani 2011. február 7. 19:29

...aki sült már bele memoriter feleltetésbe, az pontosan tudja, milyen könnyű elrontani valamit, amit amúgy nagyon jól tudunk: a stressz miatt.

nem mondom, hogy egy énekesnek nem kéne sokkal professzionálisabban kezelnie a lámpalázas emlékezetkiesést. viszont ami felhajtás egy ilyen himnuszos-stadionos bigyó köré oda van lihegve, nem csodálom, ha becsúszik valami kisiskolás érzelmi reakció.

nekem nem ez a legfőbb bajom ezekkel a celeb-énekesekkel ;]

2 DJS 2011. február 7. 17:35

Nem tudom, hogy most ez általában a himnuszok hanyagolását jelzi, vagy csak azt, hogy ezek a sztárok milyen hanyagok. Úgy értem, a himnuszt énekelni egy nemzeti sporteseményen olyasmi, amire készülni kell egyébként is (legyen az ember bármilyen kiváló előadó). Létezik, hogy ne vette volna át előtte?

1 Máthé Elek 2011. február 7. 16:45

Sajnos Vikidál Gyula Himnusz-interpretációja a Népstadionból (válogatott meccs előtt, ha még emlékeztek) nincs meg a Youtube-on, de akit érdekel, annak mp3-ban szívesen kölcsönadom. Bár abban egyetlen szótévesztés sincsen. Utólag azt nyilatkozta, hogy megzavarta a közönség, mert énekelték vele a szöveget. Pályafutása során nyilván először.

Információ
X