nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Minden tizedik diplomázó külföldi

A német felsőoktatásban csaknem minden tizedik abszolváló külföldi állampolgár – áll a wiesbadeni szövetségi hivatal szeptember 17-én, hétfőn publikált statisztikájában. A legnagyobb arányban kínaiak, törökök és oroszok szereznek német oklevelet. A 2010/2011-es tanévben több mint 38 ezer külföldi fejezte be a tanulmányait az európai országban – olvasható a Spiegel Online cikkében.

Edupress | 2012. szeptember 25.
|  

Németország felsőoktatása rendkívül sokszínű – írja a Spiegel, utalva a wiesbadeni statisztikára, amely szerint egyre nő a külföldi hallgatók száma az ország főiskoláin és egyetemein. A legnagyobb arányban kínai diákok vannak jelen, ők 12,7 százalékot képviselnek, a török diákok a külföldiek 7,3, az oroszok pedig 5,4 százalékát teszik ki. Az adatok alapján a kínai és török tanulók nagy része már a középiskolát is itt fejezi be. Emellett jelentős még a lengyel, a bolgár, az osztrák, az ukrán, illetve a francia hallgatók létszáma.

A 2010/2011-es tanévben a csaknem négyszázezer diplomából, 38 300 oklevelet külföldi hallgató szerzett Németországban. Ez 2900-zal több, mint az előző két szemeszterben összesen, így egy év alatt körülbelül nyolc százalékos növekedés ment végbe. A külföldi hallgatók főként az alapképzést végzik németül, de minden tizedik idegen országból érkező egyetemista sikeres doktori címet szerez Németországban.
A tanulmányból kiderül, az egyetemi évek után a nem-EU állampolgárok tervezik elsősorban a németországi letelepedést, azonban csak egy negyed részük tudja kivitelezni tervét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X