nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Michelangelo varázsdoboza

A Michelangelo's Box nevet kapta az az olasz multimediális program, mely a reneszánsz művész Firenzében látható épületeit három dimenzióban kelti életre.

MTI | 2012. március 31.
|  

Michelangelo szobrai és festményei másolatban is megcsodálhatók, az általa tervezett épületekért azonban mostanáig el kellett utazni Olaszországba. Ezen segít az olasz sajtó által „varázsdoboznak” elkeresztelt digitális program.

A ferrarai egyetem építészkarán kidolgozott 3D-projekt az első multimediális eszköz, amely a Michelangelo Buonarroti (1475–1564) nevéhez fűződő reneszánsz épületeket mutatja be három dimenziós kivetítésben – egyelőre azokat, melyek Firenze városában találhatók.     A Michelangelo's Box segítségével a világ bármelyik pontján magunk köré varázsolhatjuk a Medici-család mauzóleumát vagy a Bibliotheca Laurenziana könyvtárát – mondta el az olasz sajtónak Marcello Balzani projektigazgató.

A projekt a mantovai egyetem korábbi programjához csatlakozott, amely hasonló módon Leon Battista Alberti (1404–1472) épületeit keltette életre.

A Michelangelo's Boxot legelső alkalommal március 30-án a Ferrarában rendezett 29. Művészeti és Restaurátor Kiállításon és Vásáron mutatják be. Ezt követően a projekt a külföldi olasz kulturális intézetekben és egyetemeken is bemutatkozik.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X