nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Meseíró pályázat gyermekeknek

Nem kell szuper képességekkel rendelkezni ahhoz, hogy valaki hősé válhasson - ennek "bizonyítására" szolgáló meséket vár legújabb, gyermekek számára kiírt pályázatára a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület.

MTI | 2010. november 6.
|  

Manapság egyre több olyan mese, történet zúdul a gyermekekre, amelyekben különleges tulajdonságokkal rendelkező szuperhősök győzik le a természetfeletti lényeket. A Karcolat Egyesület ezért olyan meséket vár 10-15 éves fiatal íróktól, amelyekben a főhősök hétköznapiak, vagy a többiektől kissé különbözőek - fogyatékkal élők, idegen világból származók vagy más nemzet szülöttei -, akik valamely emberi érték (empátia, tolerancia, igazság, hűség, barátság) segítségével oldják meg a problémákat. A főszereplőt csodás, mágikus lények is segíthetik vagy hátráltathatják - olvasható a Karcolat által az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Az alkotásokat december 6-ig várják elektronikus úton a mese@karcolat.hu emailcímre. Egy pályázó legfeljebb három mesét küldhet be. A pályázás feltételeiről az érdeklődők részleteket az egyesület honlapján (http://egyesulet.karcolat.hu) olvashatnak.

A beküldött pályamunkákat az OTP Bank Nyrt. munkatársai és a Karcolat Egyesület irodalmi szerkesztői bírálják el. Az első három helyezett a december 18-i díjátadó ünnepségen értékes könyvjutalomban részesül, alkotását pedig - valamint a többi, kiemelkedőnek ítélt munkát - e-könyv formában is megjelentetik.

A Karcolat Egyesület emellett felajánlja az irodalmi szerkesztők által tehetségesnek tartott gyerekek számára az online írói műhelybe való tömörülést, hogy megtanulhassák az íróvá váláshoz szükséges legalapvetőbb fogásokat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X