nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mennyire kompetensek a magyar diákok?

Országos kompetenciamérést rendeztek a héten az általános és középiskolákban. A matematikai és a szövegértési készségeket vizsgálták.

Edupress | 2010. május 28.
|  

Országos kompetenciamérést végeztek az általános és középiskolákban május 26-án, melynek keretében negyedik, hatodik, nyolcadik és tízedik osztályos tanulók szövegértését és matematikai képességeit vizsgálták. A felmérést 2001 ősze óta évente rendezik meg, az idei mérés eredményét pedig jövő tavasszal kapják meg az oktatási intézmények – olvasható a delmagyar.hu-n.

A negyedik, hatodik, nyolcadik és tízedik évfolyamos diákok szövegértését és matematikai képességeit mérték a szerdai négyórás feladatsor, az úgynevezett országos kompetenciavizsgálat során az összes általános és középiskolában. Az előbbieken kívül a dolgozat része volt egy, a diákok családi hátterét felmérő kérdőív is, melynek eredményeit az értékelésnél is figyelembe veszik, hiszen ebből derül ki, mekkora szerepet játszik az iskola a diák tanulmányi eredményében.

A negyedik évfolyamos alapkészség-mérés tesztfüzeteit a Képességfejlesztési Kutatóközpont, a hatodik, nyolcadik és tízedik évfolyamos tesztfüzeteket pedig az Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési Értékelési Osztálya állította össze. A felmérést, amit idén nyolcadik alkalommal végeztek el, már 2001 ősze óta évente kitöltik, ahol pedig három egymást követő vizsgálat alapján rossz a tanulók teljesítménye, ott intézkedési tervet kell kidolgozni.

Legutóbb 2009 májusában végeztek kompetenciamérést. A mostani eredménye jövőre, 2011. februárjában lesz elérhető az iskolák számára.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X