nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megnyitották a Hallás Világközpontját

Varsó közelében csütörtökön megnyitották a Hallás Világközpontját (World Hearing Center, WHC), amelynek vezetője szerint nemzetközi viszonylatban is ez az első ilyen jellegű intézmény.

MTI | 2012. május 11.
|  

A központ a legmagasabb világsztenderdeknek megfelelő ellátást biztosító korszerű kórház, amelyben hallás-, hang-, beszéd- és egyensúlyzavarokat kezelnek a legfiatalabb pácienseknél is. A tervek szerint kutató- és képzőközpontként is üzemelő WHC elődje a Hallásfizjológiai és -patológiai Intézet mellett működő Nemzetközi Hallás- és Beszédközpont volt: tudományos és klinikai hátterének kiépítésével növelni akarták a rendellenességek korai észlelésének és kezelésének esélyeit – olvasható a Gazeta Wyborcza című napilap online kiadásában.

Henryk Skarzynski a WHC megalapítója és vezetője szerint az új, egyedi központnak köszönhetően Lengyelország erős pozíciót építhet ki magának a tudomány és az egészségügy terén. Kiemelte, hogy a fejlesztésekben nem csak lengyel kutatókkal kívánnak együttműködni, sőt az orvostudomány képviselőin egyebek közt akusztikai és biokibernetikai szakértőkre, klinikai mérnökökre, illetve fizikusokra és logopédusokra is számítanak.

A központ szakképzéseken kívül például a páciensek terápiájában szerepet vállaló családtagokat is felkészíti a kezelés folyamatában való részvételre.

A 20,4 ezer négyzetméteres központot 15 hónapos rekord idő alatt. A 29 millió eurós beruházást 70 százalékban az Innovációs Gazdaság uniós keretből finanszírozták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X