nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megnyílik a Frankfurti Könyvvásár

Megnyílik kedden délután a 62. Frankfurti Könyvvásár, amelyet a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvényeként tartanak számon. Az eseményen Magyarország 100 négyzetméteres standdal vesz részt és több alkotó is bemutatkozik.

MTI / dpa | 2010. október 5.
|  

A vasárnapig tartó könyvvásár idei központi témája a szektorban tapasztalható technológiai fordulat. A várakozások szerint ezúttal még nagyobb hangsúlyt kap a kiadás elektronikus formája.

Az idei rendezvényre több mint száz ország mintegy hétezer kiállítóját várják, a díszvendég ezúttal Argentína. A délután 17 órakor esedékes megnyitón Guido Westerwelle német külügyminiszter és Cristina Fernandez Kirchner argentin elnök is jelezte részvételét. A dél-amerikai ország hetven íróval képviselteti magát.

A könyvvásár öt napja alatt közel ezer szerző jelenik meg a több mint 2500 rendezvényen.

A 100 négyzetméteres magyar nemzeti standon ízelítőt adnak a hazai és határon túli magyar könyvkiadás külföldön is figyelmet érdemlő alkotásaiból – olvasható a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) honlapján. Az átriumos kialakítású standot a legjobb magyar írók portréival díszítik.

A stuttgarti magyar intézet szervezésében több magyar alkotó, így Karafiáth Orsolya, Forgó Léda, Kőrösi Zoltán és Dunajcsik Mátyás is bemutatkozik és felolvas a német közönségnek.

Beszélgetést rendeznek Szabó Magda Pilátus (Die Elemente) és Rubin Szilárd Római Egyes (Eine beinahe alltägliche Geschichte) című köteteiről, amelyek idén jelentek meg német kiadásban. Bemutatják még Aknai Tamás Fünfkirchen/Pécs című kötetét is. Lesz Happy hour magyar szerzőkkel és Dalos Györggyel, aki megkapta az idei lipcsei nemzetközi könyvvásár fődíját, az európai népek közötti megértés díját.

Szerepel a Frankfurti Könyvvásár programjai között egy pódiumbeszélgetés Világirodalom Kelet-Közép-Európából címmel, amelyen Magyarországot Dunajcsik Mátyás költő, író, műfordító és Sárközy Bence, a Magvető Kiadó főszerkesztője képviseli. A beszélgetésen rajtuk kívül horvát és szlovén szerzők, kiadók vesznek részt – olvasható a MKKE honlapján.

Emellett felolvasást tart Fodor Ákos költő, író, műfordító, a Bank Austria Literaris elnevezésű osztrák irodalmi elismerés egyik idei kitüntetettje.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X