nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bocsika
Megkövették a magyar pólósokat

Válaszul Martin Györgynek, a hazai vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnökének tiltakozására a FINA, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség gyors válaszában elnézést kért, s megígérte, napokon belül küldi az új okleveleket a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjainak.

MTI | 2011. augusztus 7.
|  

A „posta-ügy” előzménye az volt, hogy hibás oklevelet kapott a sanghaji vizes világbajnokságon negyedik helyen végzett magyar csapat, amelynek tagjait hondurasinak tüntették fel a névre szóló dokumentumokon. Az MVLSZ elnöke emiatt csütörtökön e-mailben tiltakozott a FINA vezetőinél, felháborodásának adva hangot, s erre érkezett a bocsánatkérő reakció.

„A FINA nevében elnézést kért a választ küldő tisztségviselő, s a hibát a helyi szervező bizottság »nyakába varrta« – írta a válogatott hivatalos honlapja, a www.vlv.hu a fejleményről beszámolva.

A tévedés hátterében valószínűleg az állt, hogy könnyen összekeverhető Magyarország (HUN) és Honduras (HON) országnevének angol rövidítése.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Nước mắm ngon quá! 2011. augusztus 7. 17:47

Történt már nagyobb becstelenség is az elmúlt 3000-4000 évben, mind idehaza, mind másutt a nagyvilágban. Elnézést kértek, téma lezárva.

A hondurasiak meg örüljenek az ingyenreklámnak, egy tízmilliós közép-európai országban egyszerre mindenki megtudta, hogy kik is a hondurasiak ;)

1 El Mexicano 2011. augusztus 7. 11:51

Egyébként ilyenkor mindig az merül fel bennem, hogy nincs, aki ezt megnézi, ellenőrzi, jóváhagyja stb., mielőtt az aláírásra kerülne a sor? Vagy nem tűnt fel senkinek, hogy egy "hondurasi" csapatban egészen furcsa, nem éppen spanyol nevek szerepelnek? Ha pedig valami könnyen összetéveszthető, akkor azt nézzék meg jobban, legyenek körültekintőbbek. Soha nem tudtam megérteni az ilyen bakikat.

Információ
X