nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Csehország nem Csecsenföld!

Budapest nem Bukarest, Szlovénia nem Szlovákia, Boston nem Bosznia, és a Cseh Köztársaságot sem jó összekeverni Csecsenfölddel.

nyest.hu | 2013. április 20.
|  

Petr Gandalovič, Csehország washingtoni nagykövete kifejezte megrendülését a bostoni tragédia kapcsán. Az eset arra emlékeztet minket, hogy bármelyikünk az értelmetlen erőszak áldozatává válhat.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a feltételezett elkövetők nemzetiségének nyilvánosságra hozatala után a közösségi portálokon egy szerencsétlen félreértés ütötte fel a fejét. Mint írja, a Cseh Köztársaság és Csecsenföld  két különböző dolog: Csehország egy közép-európai állam, míg Csecsenföld az Oroszországi Föderáció része. Emlékeztetett arra is, hogy a Cseh Köztársaság az Egyesült Államok megbízható és tevékenyen együttműködő szövetségese.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 maxval 2013. április 21. 18:05

Amíg a bratyiszlavai csecsen kormány nem határolódik el hivatalosan állampolgárai viselkedése miatt, nem megyek többet üdülni Dubrovnikba!

2 Fejes László (nyest.hu) 2013. április 21. 16:45

@birot: Nem inkább a Dutch/Danish miatt? Meg azért van jó pár közös vonásuk: a többi árnyékában megbújó germán nyelv, tenger, síkság stb. Nem hinném, hogy egyedül a Hága / Koppenhága egybecsengés miatt lenne.

1 birot 2013. április 21. 13:12

A hollandok pedig arra panaszkodnak, hogy Dániával keverik őket. Mert hogy Hága és Koppenhága... (Ja, és az is persze örök vitatéma, hogy mi Hollandia fővárosa. A helyes válasz a holland alkotmány szerint az, hogy Amszterdam, míg Hága csak kormányzati székhely. Aki Hágát Koppenhágával összekeveri, az persze ezt sem tudja.)

Információ
X