nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megfigyel bennünket a gyógyszerünk

A svájci Novartis AG másfél éven belül engedélyeztetni akarja azt az újszerű gyógyszert, mely mikrocsipet tartalmaz – számol be a Reuters.

nyest.hu | 2010. november 10.
|  

A tablettát először szervátültetésen átesett betegeknél fogják alkalmazni annak érdekében, hogy elkerüljék a szervek kivetését. Az elsődleges cél az volt, hogy elelnőrizzék: a beteg időben és a megfelelő mennyiségű gyógyszert veszi-e be. Kulcsfontosságú, hogy szervátültetés után a beteg pontosan a szükséges mennyiségű gyógyszert kapja, és az intelligens tabletta segít ennek beállításában.

A tablettában lenyelt, emészthető csipek a gyomorsav hatására aktiválódnak, és a beteg bőrén elhelyezett ragtapaszra továbbítanak információt. A ragtapasztról egy közönséges okostelefonnal is le lehet olvasni a mért adatokat, és az interneten továbbítani az orvoshoz. A tervek szerint a későbbiekben a csipek már komplex biometrikai adatokat fognak gyűjteni, a szívritmustól a lázon át a testmozgásig, így ellenőrizve folyamatosan a beteg állapotát.

Mivel a csipet már létező gyógyszerekbe is be lehet építeni, valószínűleg nem lesz szükség teljeskörű klinikai vizsgálatokra, csupán azokra a gyógyszerészeti ellenőrzésekre, melyek igazolják, hogy a csipes gyógyszerek összetétele megegyezik az eredetiekével. Sokkal nagyobb gondot jelent a páciens személyes, egészségi állapotára vonatkozó, vezeték nélküli hálózaton és Bluetooth technológiával továbbított adatainak védelme.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X