nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Már az 5000. netnagyi szörföl

Már 5 ezer időskorú diák végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.

MTI | 2009. december 17.
|  

A program azzal a céllal jött létre, hogy az 55 év feletti korosztály is elsajátíthassa az internethasználat csínját-bínját, és ne csak a fiatalok élvezzék annak előnyeit. A résztvevők körében végzett friss felmérés szerint az idősek nagy többségét nem az érdektelenség vagy az internetezés költsége tartotta vissza a világhálóval való ismerkedéstől, hanem a hozzáértés és a segítség hiánya – közölte a program kommunikációjával megbízott cég.

A felmérésből kiderült, hogy az idősek 90 százaléka érdeklődik az internet nyújtotta lehetőségek iránt, csaknem ugyanennyi résztvevőnek azonban mindenképp segítségre van szüksége az internet használat elsajátításához. A tanfolyam résztvevőinek több mint fele 1 hónapon belül szörfölt először az interneten. Az internetes ismeretek elsajátításához 43 százaléknak a legerősebb motivációforrás az ismerősök és családtagok hatása volt, 33 százalék pedig nem akart kimaradni az újdonságokból.

A megkérdezettek 65 százalékának a legjelentősebb problémát az okozta, hogy nem értett a technológiához, és nem volt olyan ember a környezetében, aki segített volna neki a tanulásban. A hozzáférés költségei 10 százalék számára jelentettek visszatartó erőt. A tanfolyamot befejezők túlnyomó többsége szívesen folytatná a tanulást, és részt venne további képzéseken is. Az internet hasznosságáról a képzésen olyannyira sikerült megbizonyosodniuk, hogy kétharmaduk már másokat is megpróbált meggyőzni a világháló használatának előnyeiről.

A UPC Magyarország és a Budapesti Művelődési Központ 2006-ban indította el országos szinten a Kattints rá, Nagyi elnevezésű képzési programját, melyen mostanra már több mint 5000 szenior tanuló végzett.

Címkék: Oktatás, Társadalom, Web
Információ
X