nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar kulturális programok Los Angelesben és a nyugati parton

Koncertek, kiállítások, filmvetítések is szerepelnek a Los Angeles-i Magyar Ősz 2011 elnevezésű kulturális eseménysorozat szeptember közepétől december közepéig tartó programján.

MTI | 2011. szeptember 17.
|  

A Los Angeles-i magyar főkonzulátus szervezésében összesen húsz programot tartanak a nyugati parti metropoliszban, egyes rendezvényeket bemutatnak San Diegóban, Phoenixben, San Franciscóban és Las Vegasban is – olvasható Bokor Balázs főkonzul MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben összegzi az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elhangzottakat.

A kommüniké szerint a rendezvénysorozat Püski Sándor magyarországi festő kiállításával kezdődik. Megrendezik Fürjesi Csaba, Friedl-Kiss Viktor, Krizsán Zoltán, Pistyur Gabriella budapesti, valamint Makk Imre és Éva honolului magyar festő kiállítását is, Pistyur Imre pedig szobrait viszi el Los Angelesbe.

A Liszt-bicentenárium alkalmából Polgár Éva, majd Végvári-Plescia Tánya zongoraművész ad ünnepi koncertet, Szamosi Szabolcs orgonaművész pedig a Los Angeles-i székesegyház orgonáján játssza el a világhírű zeneszerző műveit.

Az összegzés szerint több alkalommal is fellép a fergeteges hangulatot teremtő 4 For Dance táncegyüttes, Peller Anna operetténekes és Keskeny Ferenc cigányzenekara pedig a könnyebb műfajt képviseli majd a rendezvénysorozaton.

Ispanovity Katalin népművészeti babáit az Egyesült Magyar Házban ismerheti meg a közönség, ahol a népművész gyermekek számára játszóházat is vezet majd, a tarisznyakészítést tanítja meg a kisebbeknek. A Magyarországon született Iszák Ferenc új könyvéről (Free for All to Freedom), egy repülőgép 1956-os eltérítéséről beszélget a szerző és az amerikai magyar filmrendező, Hules Endre. A könyvből hamarosan film készül.

A Los Angeles-i Magyar Ősz 2011 záró eseménye Rofusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező életművéről szól: bemutatják díjnyertes A légy című animációs rövidfilmjét és a Kossuth-díjas rendező legutóbbi, 2011-es munkáját, a Ticketet.

„A programokban bővelkedő sorozat a magyar kulturális diplomácia hangját kívánja még erősebben hallatni az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján. A Los Angeles-i Magyar Ősz 2011 rendezvénysorozat egyenes folytatása a főkonzulátus tavaly véget ért Magyar kultúra a nyugati parton is sorozatának, amelynek keretei között több mint száz kulturális eseményre került sor” – olvasható Bokor Balázs főkonzul közleményében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X