nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Letölthető az Opera 10 tesztverziója

Szerdától lehet letölteni a norvég Opera böngésző új verzióját, az Opera 10-et, amelynek készítői gyorsabb letöltést, új dizájnt és lehetőségeket ígérnek. A böngésző 10-es változata egyelőre béta verzióban működik.

MTI | 2009. június 4.
|  

A norvég szoftvercég browsere a harmadik legnépszerűbb a világon, ám részesedése jóval elmarad a Microsoft Internet Explorerétől vagy a Mozilla Firefoxétól.
„Az Opera 10 újrafogalmazza azt, hogyan lehet élvezni a világhálót. Internetböngésződ az általad használt szoftver legfontosabb eleme” – hangoztatta közleményében Jon von Tetzchner, az Opera cég vezérigazgatója.
Készítői szerint az új böngésző 40 százalékkal gyorsabb az előző változatnál az olyan forrásintenzív (nagyméretű és összetett) weboldalak esetében, mint a Gmail vagy a Facebook.
A fejlesztők általában számos tesztverziót tesznek elérhetővé a böngészők esetében is, hogy a felhasználók javaslatait figyelembe vehessék, amikor a javítások nyomán elkészítik a végső változatot.
A Microsoft márciusban indította a legutóbbi Internet Explorer 8 böngészőjét, egy teljes évnyi tesztidőszakot követően.
A webböngészők piacát az Internet Explorer vezeti globális szinten több mint 60 százalék részesedéssel, a második a Firefox 30 százalékkal, a harmadik az Opera böngésző 4 százalékkal, megelőzve a Google-t és az Apple-t a StatCounter webelemző cég adatai szerint.
Az Opera böngészőjét a számítógépek esetében kevesen használják, ám mobilbrowsere a marokeszközök tekintetében a legszélesebb körben használt böngésző.

Címkék: Tech, Web
Információ
X