nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Lengyel-magyar nyelvi staféta

Az Európai Unió elnöki tisztét 2011-ben Magyarország, majd júliustól Lengyelország látja el. Ebből az alkalomból tartanak kétnyelvű beszélgetés a lengyel és a magyar nyelvről június 28-án.

nyest.hu | 2011. június 27.
|  

Az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága és a budapesti Lengyel Intézet szervezésében kerül sor arra a kerekasztal-beszélgetésre, melynek kapcsán az elnökség átadása szolgáltatja a keretet, hogy a magyar, lengyel és uniós meghívottak kötetlen beszélgetést folytassanak. A beszélgetésben szó lesz arról, hogy mit jelent a lengyel és a magyar nyelv szempontjából az uniós hivatalos nyelvi státusz, hogy milyen befolyással bír az uniós nyelvi közeg e két nyelvre, és hogy milyen szakmai kérdések merülnek fel a terminológia, a nyelvi tervezés a fordítás és a tolmácsolás terén.

A rendezvény magyar és lengyel nyelven zajlik majd június 28-án 17:30-kor az Európa Pontban (Budapest, Millenáris, Lövőház utca 35.).  Szinkrontolmácsolás biztosított az érdeklődők számára.

A kerekasztal-beszélgetést Máthé Gabriella táncelőadása, majd állófogadás követi. Részletes program itt.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. További információ: beata.jancsi@ec.europa.eu

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X