nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Legyél te is Django Girl!

A Django Girls lányok részére tart ingyenes, kezdő weblap-szerkesztő tanfolyamot 2014. december 6-án Budapesten a KUBIKban, melyen minden résztvevő elkészítheti élete első weboldalát.

nyest.hu | 2014. november 13.
|  

Közkeletű és már államilag sulykolt sztereotípia, hogy a fiúk és a lányok különböznek szellemi képességeikben. Az olyan állítások, minthogy a fiúk ügyesebbek matematikából vagy hogy jobban értenek a műszaki dolgokhoz, már egész kicsi korukban eltéríti a lányokat a reál tárgyak iránti érdeklődéstől önbeteljesítő jóslatként működve. A Django Girls nemzetközi non-profit szervezet pont az ilyen jellegű sztereotípiák ellen küzd. A kezdeményezés alig 4 hónapja kezdte el működését a berlini EuroPython konferencián, de mára már világszerte több mint 20 városban tanítják a programozni vágyó nőket. A Django Girls fő célja, hogy a workshopok keretein belül megmutassák a lányoknak, hogy mennyire szórakoztató és kreatív elfoglaltság a programozás és hogy az IT iparág ugyanúgy nyitva áll előttük is. Hosszú távon a diverzitás növekedését szeretnék elérni az IT területen, ugyanis mindenkinek egyenlő eséllyel kellene rendelkeznie a technológia használatához.

Hajrá, lányok!
Hajrá, lányok!

December 6-án Budapesten is megrendezésre kerül az első budapesti Django Girls weblap-szerkesztő workshop, melyre 2014. november 15-ig lehet jelentkezni. A workshopokat programozásban jártas, önkéntes coachok tartják angol és magyar nyelven, és a nap végére megtanítják a résztvevőket, hogy hogyan lehet egy webes alkalmazást összerakni.

A Django egyébként egy ingyenes, nyílt forráskódú, önkéntesek által fejlesztett keretrendszer, az egyik legnépszerűbb eszköz a webes alkalmazásokat készítő programozók körében. Ez a program lényegében leegyszerűsíti a webfejlesztés egyes lépéseit, így egész könnyen össze lehet vele rakni jól működő alkalmazásokat. Ezért is jó arra, hogy egy workshopon rövid idő alatt látványos eredményeket érjünk el vele. A Djangóval készült például az Instagram is, vagyis egészen bonyolult és nagyon széles körben használt alkalmazások fejlesztésére is jó.

A programozást elkezdeni soha sem késő, így a jelentkezésnek nincs sem alsó, sem felső korhatára, valamint a részvételhez nincs szükség előzetes programozói és technológiai ismeretekre sem. Sőt a tanfolyamra kifejezetten olyan érdeklődők jelentkezését várják, akiknek eddig nem volt alkalmuk közelebbi viszonyba kerülni az informatikával. A Django Girls blogján olvasható „Django story”-k pedig azt szemléltetik, hogy teljesen eltérő területről érkező nők is teljesen a programozás bűvkörébe tudnak kerülni. 

A decemberi 6-i workshopról további információk itt találhatók: http://djangogirls.org/budapest. A jelentkezés határideje 2014. november 15. péntek, melyhez egy jelentkezési űrlap kitöltésére van szükség. Mivel a workshopon csak korlátozott számú jelentkezőnek tudnak helyet biztosítani, érdemes figyelmet fordítani a jelentkezés kitöltésére!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Avatar 2014. november 13. 11:54

Fiúk nem is jelentkezhetnek... Szép kis nemi diszkrimináció.

Információ
X