nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Lego robotok csapnak össze

Le kell küzdeni a terep adta akadályokat, össze kell gyűjteni a kincseket és fel kell ismerni a veszélyes leleteket.

nyest.hu | 2015. május 17.
|  

Az Edutus Főiskolán a jövő hét végén, május 22-én és 23-án sorra kerülő Lego robot olimpia magyarországi fordulójára készülnek csapatok. A Vértes Agorájában sorra kerülő versenyen 26 csapat vesz részt. A csapatok Bicskéről, Budapestről, Kecskemétről, Szombathelyről, Tatáról, Tatabányáról és Vértesszőlősről érkeznek. Egy csapat az erdélyi Nagyváradról érkezik.

A két kategóriában versenyző csapatoknak világszerte azonos pályán, azonos feladatokat kell végrehajtani; egy kincskereső illetve egy hegymászó Lego robotot kell építeni és programozni. A kincskeresőnek öt leletet kell összegyűjteni ismeretlen környezetben, a hegymászónak négy színes kockát kell beletenni a színben illeszkedő hegy tetején lévő lyukba.

A motorokkal és szenzorokkal felszerelhető robotokat meg kell építeni és programozni. A versenykiírás szerint idén a robot felfedezőknek le kell küzdeni a terep adta akadályokat, össze kell gyűjteni a kincseket és fel kell ismerni a veszélyes leleteket. A tatabányai nemzeti forduló mindkét kategóriájának első helyezettje kvalifikációt nyer a Katarban megrendezésre kerülő robot-olimpiai döntőbe.

Címkék: Tech, Robot, Verseny
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X