nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Usein Bolt idézőjelben
A robotoknak is van olimpiájuk

A robotok klasszisa az előfutamokban 9 másodperccel, 42 másodpercről 31-re javította a világcsúcsot.

MTI | 2012. augusztus 27.
|  

A sportoló robotok „Usain Boltja” is megdöntötte idén a világcsúcsot a robotok Angliában zajló olimpiáján. A Bristolban zajló FIRA ROBOWorld Cup versenyen 26 ország robottervező csapatai vesznek részt, és számos sportágban – köztük futball, kosárlabda, súlyemelés, síkfutás – versenyeznek.

Már az első napokban számos világcsúcs született. A robotvilág „Usain Boltja” Szingapúrból érkezett, és már az előfutamokban 9 másodperccel, 42 másodpercről 31-re javította a világcsúcsot – na nem százméteres, hanem csak hatméteres síkfutásban.

Guido Herman, a szervezők egyike a BBC-nek elmondta, hogy a robotok csupán három métert futnak előre és három métert hátra. A síkfutás döntőjét szombaton rendezik, akkor még a hazaiak kedvencei, a Plymouthi Egyetem robotjai javíthatnak eredményeiken.

A Bristoli Egyetem robotika laboratóriumának „futója” maratoni futásban indul. A táv természetesen itt is jóval kisebb, csupán 42 méter, ám ez a robotok számára ugyanolyan fárasztó, mint az embereknek a 42 kilométeres maratoni táv. „Már annak is örülnénk, ha befejezné a versenyt, jelenleg ugyanis nem igazán jól gyalogol” – mondta David Pollard csapattag.

Súlyemelésben is csúcsdöntés várható a hét végén. A jelenlegi világcsúcs 89 DVD, ez igen tisztességes súly egy kicsiny robotnak. De a tréningek során volt, aki már 100 DVD-t is képes volt felemelni – idézte Hermannt a BBC hírportálja.

Címkék: Tech, Robot, Sport, Verseny
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X