nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Lebukott egy diplomákat hamisító csoport Romániában

Nemcsak egyetemi, illetve főiskola végzettséget igazoló okiratokat és leckekönyveket, de érettségi- és nyelvvizsga bizonyítványokat is talált a román rendőrség egy diplomahamisítókból álló csoport hat tagjánál.

Edupress | 2011. március 24.
|  

A manna.ro információi szerint a rendfenntartó szerv munkatársai nyolc helyen tartottak házkutatást és hat embert ki is hallgattak. Őket diploma, nyelvvizsga-bizonyítvány és további más dokumentumok hamisításával gyanúsítják – írja az eduline.hu.

Romániában a diplomahamisítás nem új keletű dolog, korábban egy „álorvost" buktattak le, aki egy hónapig dolgozott hamis diplomával. A 34 éves férfi hozzávetőlegesen kétszáz beteget kezelt, holott még az első félévet sem fejezte be az orvosi egyetemen. A rendőrség csalás és okirat-hamisítás gyanújával tartóztatta le az orvostanhallgatót, aki ennek ellenére később egy másik romániai kórházba adta be az alkalmazáshoz szükséges, végzettséget igazoló papírokat. A diplomahamisítás hazánkban is virágzik: 200 ezer forintért már bárki vásárolhat jogi, illetve mérnöki diplomát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X