nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kutyamód élvezem én a strandot!

Egy termálkút tavánál kialakított kutyastrandon hűsölhetnek az ebek Szegeden. A kezdeményezés a kánikulában rendkívül népszerű; délelőtt tucatnyi golden retriever, pointer, német juhász pancsolt a vízben.

MTI | 2013. július 8.
|  

Vajdáné Nemes Nagy Panka, a strandot működtető Szegedi Kutya Klub iskolavezetője az MTI-nek elmondta, először saját kedvenceinek keresett fürdési lehetőséget. Ám a Tiszán alig találni a kutyák fürdetésére alkalmas helyet – különösen úgy, hogy ne zavarják a strandolókat vagy a horgászokat –, a Szeged környéki bányatavakban pedig tilos a fürdőzés. Aztán rábukkantak a telekre, amelyen egy termálkúthoz kapcsolódó 5 ezer négyzetméteres tó is van – ismertette.

A tavaly nyáron megnyílt szegedi kutyastrand – amely feltehetően az egyetlen kizárólag az ebek számára fenntartott hazai fürdőhely – hamar népszerűvé vált, a „vendégkör” a fajtákat és az életkort tekintve is igen vegyes. A termálvizű tó télen különleges élményt kínál az ebeknek, mivel a víz nem fagy be.

Kutyastrand Szegeden
Kutyastrand Szegeden
(Forrás: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)

Vajdáné Nemes Nagy Panka szeretné, ha a strandot és a kutyák úszását egyre többen használnák terápiás célokra is. A vízben való mozgás – ahogy az embereknél is – csodákat képes művelni műtétek után, lábadozáskor – mutatott rá.

Címkék: Társadalom, Kutya
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X