nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Közösségépítő játékszoftver

Nemzetközi siker lehet a Build & Lead nevű közösségépítő játékszoftver, amely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 1359 cm? – Agyalj rajta! című játéktervezési pályázatán elnyerte a 2 millió forintos fődíjat.

MTI | 2012. május 13.
|  

A Build & Lead szoftvert az erInnovations Kft. tervezte. A MOME pályázatának elsődleges célja a magyar játéktervezési hagyomány felélesztése volt, hosszútávon pedig a kezdeményezés nemzetközi szintre emelése – adta hírül közleményben az egyetem.

A Build & Lead közösségépítő játék a zsűri véleménye szerint önmagában is imponáló, a beadott pályamunkák közül a legszebben megvalósított késztermék. A bírálók véleménye szerint az alapötlet, a játék működése eredeti és egyszerű, újszerű a játékélmény, a programban megjelenő voronoi sokszögek játékra alkalmazásának kivitele rendkívül igényes, emellett kiemelkedő a grafikai minőség, valamint a megbízható, jól működő szoftveres háttér is. A zsűri szerint a nemzetközi piacon is életképes játékban kis fejlesztéssel számos lehetőség rejlik.

Rubik Ernő Kossuth-díjas építész, formatervező adta át csütörtökön a fődíjat a nyertesnek. A világhírű tervező beszédében az eredetiség szerepét hangsúlyozta: „A kiírás legfontosabb elvárása az eredetiség volt, a zsűrinek azt kellett néznie, melyik munka más, mint a többi. Épp emiatt sok pályamű még nyitott, további gondolkodásra és munkára kínál lehetőséget. A cél az, hogy akárcsak a pályázat maga, az eredmény is inspiráló legyen, és fejlesztésre ösztönözze az alkotókat”.

A MOME különdíját a The Tactile Group Tactile nevű, apptivity-típusú interaktív kockakészlete nyerte, a HG.hu online dizájnmagazin pedig a Madeworks csapatának „AXYZ” elnevezésű kártyajátékát jutalmazta különdíjjal.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X