nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Középiskolai versenyt hirdet az Eötvös Collegium

Középiskolai versenyt hirdet tehetséges hallgatóknak az Eötvös Collegium, az ELTE interdiszciplináris szakkollégiuma, jelentkezni október 17-ig lehet.

MTI | 2011. szeptember 19.
|  

Az intézmény által Eötvös József Tanulmányi Verseny néven szervezett megmérettetésre angol, bizantonológia, filozófia, francia, földrajz, latin, magyar, matematika-fizika, ógörög, orientalisztika, informatika és társadalomtudomány területeiről várják tehetséges diákok jelentkezését – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A szervezők szándéka, hogy a középiskolai tantárgyak szerint tagolt OKTV-vel szemben egyetemi szakoknak megfelelően hirdessenek versenyt, így már középiskolában ízelítőt adva az egyes szakok, szakterületek képzési sajátosságaiból, ezzel könnyítve meg a középiskolások pályaválasztását.

Emellett a versenyen kiemelkedő helyezést elérő legtehetségesebb diákokat az Eötvös Collegium szakmai műhelyei személyre szabott tutorálással segítik az egyetemre való bekerülésben.

Az első forduló októberben, az interneten zajlik. Egyes szekciók egy esszé feltöltését várják, míg mások egy internetes teszt kitöltését kérik. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat egységesen december 3-án várják a Collegium épületébe.

A verseny győztesei értékes díjazásban részesülnek, könyvutalványt nyerhetnek, vagy részt vehetnek érettségi előkészítő tanfolyamon, autóvezetői oktatáson, pályázatíró tanfolyamon. Jelentkezni október 17-ig a verseny.eotvos.elte.hu címen lehet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X