nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
 • mederi: @szigetva: Az ezer évvel ezelőtti tévedés a "gy" hang írását illetően nem éppen mulandó, r...
  2023. 02. 03, 18:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Koreai filmhét az Urániában

Koreai filmeket tekinthet meg a közönség november 28. és december 2. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban Budapesten. A Koreai Filmhét vetítéseire a belépés ingyenes.

MTI | 2011. november 27.
|  

A filmhét zárt körű, nyitó diszelőadásán hétfőn az Öreg barátom című dél-koreai dokumentumfilmet láthatják az érdeklődők eredeti nyelven, angol felirattal, magyar szinkrontolmácsolással. A mozgókép egy idős, vidéki földműves házaspárról és ökrükről szól, bemutatva egy „olyan világot, amely kiveszőben van” – közölte Teszár Dávid filmkritikus a sajtó képviselőinek rendezett keddi budapesti tájékoztatón. A Li Csung-rjul rendezte alkotás 2009 elején két hétig vezette az ország nézettségi ranglistáját a hollywoodi szuperprodukciók ellenében: összesen 3 millióan váltottak rá jegyet.

A barátom és a felesége című film, amelyet Sin Dong-il rendezett, november 29-én várja az érdeklődőket: a háromszereplős családi dráma az áldozatkész szakács, annak fodrász felesége és egy gazdag, törtető bróker egymáshoz fűződő kapcsolatát mutatja be eredeti nyelven, magyar felirattal. November 30-án az Ügynök a barátnőm című dél-koreai akcióvígjáték szerepel a programban, a Sin Te-ra által rendezett film két titkos ügynök szerelméről szól eredeti nyelven, ugyancsak magyar felirattal.

A Happy End című dél-koreai családi filmdrámát december 1-jén tekintheti meg a közönség eredeti nyelven, magyar felirattal: a Jong Dzsi-vu rendezte mozgóképben a munkanélküli férjnek, a kenyérkereső feleségnek és szeretőjének háromszöge, illetve a megcsalt férjnek a bosszúja elevenedik meg. A december 2-án látható, Kim Ki-duk által rendezett Álom című dél-koreai filmdráma az álom és a valóság kérdéskörét vizsgálja: amit Dzsin, a férfi álmodik, azt egy nő megteszi a valóságban.

Teszár Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy míg az amerikai filmek erőteljesen a fantasztikumhoz kötődnek, a fantázia vagy a mese kategóriába tartoznak, addig a kortárs koreai alkotások főként a helyi viszonyokat és a realitásokat ábrázolják. Mint mondta, az idei fesztiválon kevesebb filmet láthat a közönség, mint tavaly, de „kétszer olyan erős” a mezőny.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X