nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Könyvek és kalandok ingyen

A Műcsarnokba meghirdetett keddi gyermekprogrammal veszi kezdetét a KönyvKaland elnevezésű olvasás-népszerűsítési projekt, amelynek során 100 ezer ingyenes, névre szóló könyv talál gazdára.

MTI | 2011. december 19.
|  

A KönyvKaland a Passion to Read nemzetközi kezdeményezés része, amely korábban már Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban is sikert aratott. A néhány hónapos projekt célja, hogy a mesék világán keresztül a könyvek és az olvasás szeretetét népszerűsítse a 3-9 éves gyerekek körében – mondta Vida Virág, a magyarországi projekt sajtóreferense az MTI-nek.

A KönyvKaland keretében 100 ezer ingyenes, névre szóló könyv talál gazdára a Nemzeti Erőforrás Minisztérium segítségével kiválasztott iskolákban, valamint olyan kulturális intézményekben, mint a Műcsarnok, a Szépművészeti Múzeum, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum. A KönyvKalandhoz országos illusztrációs pályázat, valamint szépirodalmi verseny kapcsolódik, és a partnerintézmények segítségével számos programon vehetnek részt a gyerekek, ahol szakemberek segítségével kerülhetnek közelebb az olvasáshoz.


A Kányádi Sándor és Halász Judit fővédnökségével zajló projekt hivatalosan kedden, a Műcsarnokban indul: a Sipos Laura múzeumpedagógus által kidolgozott program az olvasás élményét középpontba állítva kapcsolja össze kreatív játékokon keresztül a verbalitást és a gyerekek manuális képességeit – közölte Vida Virág.

A keddi rendezvényen százötven alsó tagozatos találkozhat Zolikával, a KönyvKaland szimbolikus figurájával, Scherer Péter tolmácsolásában hallgathatják meg a színész kedvenc meséjét, „emlékművet” emelnek az olvasásra serkentő projekt részére, majd a gyerekek mindegyike saját maga által készített mesekönyvet vihet haza.

A KönyvKaland stábja azt tervezi, hogy a kedden felépülő installációt Budapest több pontján fogja felállítani a projekt ideje alatt, március végéig.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X