nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kolozsvár válaszol a globalizáció kihívásaira

Hogyan válaszolnak az egyre globalizálódó világ kihívásaira a magyar közösségek, mi történik a helyi identitástudattal? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ hétfőtől Kolozsváron, a 7. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszuson. A konferenciát Schmitt Pál államfő nyitja meg.

MTI | 2011. augusztus 21.
|  

Pozsony Ferenc, a szervezőbizottság elnöke, egyetemi tanár szerint a Nyelv és kultúra a változó régióban címmel megrendezendő hatnapos kongresszus kiváló alkalom arra, hogy az erdélyi magyar tudományosság megmutassa magát a világnak – írja a Krónika című kolozsvári napilap pénteki számában.

A hétfői megnyitót, a plenáris előadásokat és az első közgyűlést a Kolozsvári Magyar Operában tartják meg. A rendezvénysorozat egyik napja Marosvásárhelyen zajlik majd, ahol a résztvevők a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem vendégei lesznek.

A kongresszus szervezői mintegy hatszáz előadó és kísérőik részvételére számítanak a világ minden tájáról, ugyanakkor minden érdeklődőt várnak az előadásokra.

Az eseménysorozat köszöntőbeszédét a konferencia fővédnöke, Schmitt Pál köztársasági elnök mondja el, majd felolvassák Traian Băsescu román államfő üzenetét.

A hungarológiai kongresszusokat 1981 óta ötévente tartják. Korábban Bécs, Szeged, Róma-Nápoly, a finnországi Jyväskylä, legutóbb pedig Debrecen adott otthont a rendezvénysorozatnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X