nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
35 ezren is lehettek Kolozsvár főterén

A Kolozsvári Magyar Napok alatt ugyan rossz idő volt, ennek ellenére a programok többsége telt házzal zajlott.

MTI | 2015. augusztus 30.
|  

Kétszázezer látogató vett részt a Kolozsvári Magyar Napok mintegy ötszáz programján – közölték csütörtökön a szervezők az MTI-vel. Az augusztus 16. és 23. között lezajlott magyar kulturális napok szervezőcsapata most értékelte ki a több mint egyhetes rendezvényt. A Kincses Kolozsvár Egyesület által szervezett magyar napok egy részén ugyan rossz idő volt, ennek ellenére a programok többsége telt házzal zajlott. A legtöbben a vasárnapi záró gálára és Koncz Zsuzsa koncertjére voltak kíváncsiak, a szervezők becslése szerint ekkor mintegy 35 ezren voltak Kolozsvár főterén.

Az élénk érdeklődés a rendezvény Facebook-oldalán és honlapján is érezhető volt. A közösségi oldal magyar nyelvű változatán a lájkolók száma meghaladta a 27 ezret, a román változatán az ötezret. A honlapon tíz nap alatt az egyéni látogatók száma elérte a 130 ezret. A 125 fős szervezői stáb munkáját kétszáz önkéntes segítette, és mintegy száz partnerszervezet és támogató járult hozzá a rendezvény sikeres lebonyolításához.

A 6. Kolozsvári Magyar Napok összköltségvetése 270 ezer euró volt, ennek 20 százaléka a Kolozs megyei és a kolozsvári önkormányzattól, 20 százaléka a Bethlen Gábor Alaptól és a Nemzeti Kulturális Alaptól, 35 százaléka a fő és kiemelt támogatóktól, 25 százaléka kisebb cégektől származott. A rendezvény kiemelt témája a háborús konfliktusokkal sújtott Kárpátalja volt. A Kincses Kolozsvár Egyesület az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen szervezte az adománygyűjtést a kárpátaljai iskolás gyerekek javára. Közölték, október végéig még lehet adományozni, a részletek megtalálhatók az esemény honlapján.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X