nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Figyelem! Változásokra felkészülni!
Konferenciasorozat a natról

Konferenciasorozat kezdődött az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) szervezésében. A tanácskozásokon az új nemzeti alaptantervvel (nat) harmonizáló kerettantervekkel kapcsolatos kutatásokról, az új szabályozás tartalmi és szerkezeti elemeiről adnak tájékoztatást a szakemberek.

MTI | 2012. február 16.
|  

Az oktatási államtitkárság MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a rendezvénysorozat célja, hogy az intézményvezetők, a pedagógusok megismerjék az alaptanterv tervezetét, felkészüljenek a változásokra, és feltehessék kérdéseiket, elmondhassák javaslataikat.

A fórumsorozat része annak a társadalmi egyeztetésnek, amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkárságának háttérintézménye, az OFI indított el a nemzeti alaptanterv közzétételével. A konferenciákon Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, Kaposi József, az OFI főigazgatója és Dobos Krisztina, a Fasori Evangélikus Gimnázium igazgatóhelyettese tart előadást. Ezt követően a résztvevők szekciókban vitatják meg a műveltségterületeket érintő változásokat, a készülő kerettanterveket.

A konferenciasorozat szerdán Szolnokon kezdődött, csütörtökön Budapesten tartanak tanácskozást. A program az Új Széchenyi Terv támogatásával valósul meg.

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár február 3-án Debrecenben jelentette be, hogy az új natról egy hónapon át társadalmi vitát folytatnak.
A kormány várhatóan márciusban tárgyalhatja az új nemzeti alaptantervről szóló előterjesztést, amely a többi között tartalmazza az erkölcstan oktatását, a hazafias és a családi életre nevelést is. Az új alaptanterv kitér továbbá az önkéntességre, a környezettudatosságra, a pályaorientációra, a gazdasági és pénzügyi nevelésre.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X