nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kína igenis szívesen látja a törvénytisztelő internetes vállalatokat

A kínai internet nyílt – közölte a kínai külügyi szóvivő, miután a Google a távozását fontolgatja.

MTI | 2010. január 14.
|  

„Kína szívesen veszi külföldi internetes vállalatok üzleti tevékenységét a területén, ha azok a fennálló törvényekkel összhangban működnek” – mondta Csiang Jü (Jiang Yu) a Google távozásával kapcsolatos kérdésre válaszolva szokásos tájékoztatóján. Hozzátette, hogy az ország megpróbált kedvező körülményeket teremteni az internet számára. Egyúttal hangsúlyozta: „a kínai törvények tiltják a kiberbűnözést, így a hackertámadásokat is”.

A Hszinhua hírügynökség tudósításában ismerteti a Google korábbi nyilatkozatát, amely szerint mérlegelik azt a lehetőséget, hogy megszüntetik a Google.cn kereső szolgáltatást és bezárják kínai irodáikat. Mint írják: a Google hivatkozásul ismeretlen eredetű hackertámadásokat jelölt meg.

„Büszkék vagyunk a Kínában elért eredményeinkre, jelenleg átgondoljuk döntésünket és bízunk a megoldásban” – idéz a Hszinhua a Google hozzájuk eljuttatott rövid közleményéből, és ismerteti az iResearch Consulting Group felmérését, miszerint a kínai internetes keresők piaca 2009-ben elérte a 7 milliárd jüant, ami megközelítően 1 milliárd dollár. Ebből a harmadik negyedévben a Google részesedése 32,8 százalék volt, míg 63,8 százalékot a hazai Baidu fed le.

A Google bejelentése nyomán a Baidu.com részvényei csütörtökön 13,7 százalékkal 439,48 dollárra emelkedtek az amerikai piacon, míg a Google részvényei 1,1 százalékos csökkenés mellett 585,98 dolláros szinten álltak meg.

Információ
X