nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kik a Holnap Innovatív Vezetői?

Az ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg, akik egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz.

MTI | 2012. december 22.
|  

Harminc magyar egyetemista vehette át kedden Budapesten ünnepélyes keretek között a „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” ösztöndíjat. Az ösztöndíjakat Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója és Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára nyújtotta át a magyar egyetemi hallgatóknak. Gavin Dai az ünnepélyes díjátadón elmondta: a kínai informatikai vállalat a magyarországi üzleti terjeszkedés mellett társadalmi felelősségvállalási stratégiája keretében elkötelezte magát a szakemberképzés támogatása mellett is. A Huawei tavaly két felsőoktatási intézménnyel együttműködésben alapított 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot, hogy a diákok közelről tanulmányozhassák, illetve megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, technológiai trendeket. 

AHuawei A Holnap Innovatív Vezetői elnevezésű ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. Minden évben az intézmények és a vállalat képviselői közösen rangsorolják és választják ki a támogatást elnyerő hallgatókat, akik egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz. Az első 15 díjazott egy 10 napos kínai tanulmányúton is részt vehetett, és meglátogathatta a Huawei kutatóközpontjait.

A két éve sikeresen zajló kezdeményezés nemcsak a diákok, de a Huawei számára is új távlatokat nyit, amelynek köszönhetően akár a képzésből kikerülő friss magyar diplomások is aktívan bekapcsolódhatnak a vállalati fejlesztésekbe. A program ezen kívül társadalmi felelősségvállalási stratégiánk egyik fontos alappillére, amely további tevékenységekkel egészül ki. Többek között egyik, optikai kábeleket gyártó kínai beszállító partnerünket, a Comlinket szeretnénk meggyőzni arról, hogy Magyarországon is hozzon létre gyártóüzemet, ezzel is támogatva a hazai ipart és munkahelyteremtést” – mondta Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója.

A Huawei Technologies Corporation mobil távközlési eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó multinacionális vállalat a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egyharmadát szolgálja ki közvetlenül vagy közvetve. A kínai székhelyű, 150 országban 140 ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat 2011-ben 32,4 milliárd dollár bevételt ért el, melynek 10 százalékát fordította kutatás-fejlesztési beruházásokra. A Huawei Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltet (Huawei Europe Logistic Center).

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X