nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hátborzongás a temetőben
Ki tud többet Észtországról?

Az észt kultúra, a régészet, a mítoszok iránt érdeklődő 12-15 éves fiatalok számára vetélkedőt hirdet a Metropolis Media Kiadó és a Booker.hu könyváruház az Észt Kulturális Intézet támogatásával.

MTI | 2012. április 30.
|  

Jelentkezni 3 fős csoportokban lehet május 9-ig a Booker.hu könyváruház honlapján a vetélkedő menüpont alatt vagy e-mailen. Egy iskolából több csoport is jelentkezhet. A vetélkedő első fordulója május 9. és május 17. között, míg a második forduló május 17. és május 31. között lesz – tájékoztatta az MTI-t a Metropolis Media Kiadó.

A vetélkedő tematikája az észt történelem, kultúra fontos epizódjain kívül szorosan kapcsolódik a Metropolis ifjúsági könyvsorozatának nyitó kötetéhez, Kersti Kivirüüt Okkultisták klubja című regényéhez.

A könyv története egy ősi észt kastélyból átalakított általános iskola egyik osztályban játszódik, ahol a gyerekek fiatal tanárnőjük vezetésével a helyi temetőben átélt hátborzongató események hatására kutatni kezdenek a középkori észt mitológiai és történelmi események után. Számos kalandot átélve lassacskán fény derül a titokra, arra, hogy mi a kapcsolat a hajdani druida főpapok, az iskola épülete, s az iskolában tanuló gyerekek között.

A vetélkedő győzteseit értékes nyereményekkel jutalmazzák. Eredményhirdetés az Ünnepi Könyvhéten, június 2-án lesz és a díszvendég észt írónő, Kersti Kivirüüt adja át a díjakat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X