nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Két miniszterrel egyeztetne a PDSZ

Egyeztetést kezdeményez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel a köznevelési törvény tervezett módosításáról, valamint a pedagógus-életpályamodell bevezetésének fedezetéről.

MTI | 2012. június 12.
|  

Mendrey László, az érdekképviselet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján annak az aggodalmának adott hangot, hogy az életpályamodell bevezetéséhez szükséges forrás, mintegy 80 milliárd forint nem többletpénz lesz, hanem bázisként jelenik meg. Jelezte, hogy a forrás előteremtésével összefüggésben pedagógusok tömeges elbocsátásától és iskolák bezárásától is tartanak, ami rövid időn belül a közoktatás „megroppanásához” vezetne.

Kitért arra is: ha csak kettővel emelik a pedagógusok kötelező óraszámát, az 8–10 ezer álláshely megszűnésével járna, de azt sem zárja ki semmi, hogy 26 helyett 32-ben határozzák meg az óraszámot, ami akár 20–30 ezer fős elbocsátást is okozhat.

A szakszervezeti vezető kifogásolta a négyezer közoktatási intézmény fenntartására létrehozandó központ tervét is, amelynek kapcsán kijelentette: komoly félelmük van amiatt, hogy a szervezet a MÁV-énál is nagyobb embertömeggel, mintegy 140 ezer pedagógussal fog gazdálkodni.

Mendrey László szólt arról is, hogy eddig a fenntartók „csínján bántak” az iskola-összevonásokkal, mert amint felröppent a hír, ostromolták az érdekeltek a fenntartót, de ha távolabb helyezik a feladatot, akkor közlése szerint a „civil iskolamentési akciók” esélye minimálisra csökken.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X