nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
 • mederi: @szigetva: Az ezer évvel ezelőtti tévedés a "gy" hang írását illetően nem éppen mulandó, r...
  2023. 02. 03, 18:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Két magyar kapta a Press Freedom Awardot

Két magyar kapta a Press Freedom Award kitüntetést, az Európa Tanács és a European Youth Press közös sajtódíját a video-újságírás kategóriában kedden Strasbourgban.

MTI | 2011. október 5.
|  

Az On The Spot elnevezésű filmsorozat gázai részét szerda este vetíti az m1 az alkotók személyes élményeivel kiegészítve, a Spektrum pedig szintén szerda este mutatja be a legújabb On The Spot-epizódot a francia idegenlégióról – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.

A díjat Cseke Eszter és S. Takács András, a Spektrum TV két felfedezettje az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén vették át, miután levetítették a burmai riportot. Az On The Spot a Spektrum televízió saját gyártású sorozata.

Mint írták, a sajtószabadság témájában készült európai anyagok közül egy nemzetközi zsűri választotta ki a győzteseket, a film pedig az ellenzéki burmai újságírókról szól. Ezek a riporterek illegalitásban kénytelenek végezni mindennapi munkájukat, ahogyan néha Cseke és S. Takács is, Burmában például szintén inkognitóban forgattak a délkelet-ázsiai katonai diktatúráról – tették hozzá.

Az MTVA közölte: az m1 és a Spektrum közötti megállapodás értelmében október 5-től, szerda esténként az m1-en lesznek láthatók az On The Spot első két évadának filmjei, közben a Spektrumon havonta új epizóddal jelentkezik a műsor. Jövőre pedig mindkét televízión új részekkel fut majd az éppen kétéves dokumentumfilm-sorozat, amely a Prima Junior, az Év Médiaszemélyisége és a Story Érték Díj után most kapta első nemzetközi kitüntetését.

Cseke Eszter és S. Takács András első filmjében a világ egyik legveszélyesebbnek mondott zónájából, a Gázai övezetből jelentkezett. Lemásztak az egyiptomi határ alatt húzódó csempészalagutakba, beszélgettek az Al Qassam-terroristákkal, megkeresték az egyetlen izraelit az övezetben, aki másfélmillió palesztin között él, és mindenki tudja róla, hogy zsidó.

A legújabb On The Spot-epizód a dél-amerikai Francia Guyanán készült a francia idegenlégió kiképzőbázisain. Két héten át forgattak a katonákkal 90 százalékos páratartalomban, néhány napra beköltöztek egy osztaggal az esőerdőbe, ahol illegális aranyásókat kerestek. Fák közé feszített zárt függőágyban aludtak, katonai konzerveket ettek, csak az esőben mosakodtak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X