nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @szigetva: Jobb példa lenne a kacsacsőrű emlős csőre.. :) Szerintem vannak relatív dolgok,...
  2019. 04. 19, 17:01  Lenni vagy nem?
 • szigetva: @mederi: Ha egy biológus fórumon elkezded fejtegetni (minden második mondat végén egy szmá...
  2019. 04. 18, 23:14  Lenni vagy nem?
 • mederi: @szigetva: Mint már említettem, érdekességnek szántam, önmagában ez nem etimologizálás.. N...
  2019. 04. 18, 21:36  Lenni vagy nem?
 • szigetva: @mederi: És ennek szerinted mi köze van a te magyar–kínai etimologizálásodhoz?
  2019. 04. 18, 16:55  Lenni vagy nem?
 • mederi: Mindenkinek ajánlom. :) gyogyhirek.hu/a-beszed-genje-a-nyelvtan-es-a-genetika/ A véleménye...
  2019. 04. 18, 14:40  Lenni vagy nem?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Két magyar kapta a Press Freedom Awardot

Két magyar kapta a Press Freedom Award kitüntetést, az Európa Tanács és a European Youth Press közös sajtódíját a video-újságírás kategóriában kedden Strasbourgban.

MTI | 2011. október 5.
|  

Az On The Spot elnevezésű filmsorozat gázai részét szerda este vetíti az m1 az alkotók személyes élményeivel kiegészítve, a Spektrum pedig szintén szerda este mutatja be a legújabb On The Spot-epizódot a francia idegenlégióról – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.

A díjat Cseke Eszter és S. Takács András, a Spektrum TV két felfedezettje az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén vették át, miután levetítették a burmai riportot. Az On The Spot a Spektrum televízió saját gyártású sorozata.

Mint írták, a sajtószabadság témájában készült európai anyagok közül egy nemzetközi zsűri választotta ki a győzteseket, a film pedig az ellenzéki burmai újságírókról szól. Ezek a riporterek illegalitásban kénytelenek végezni mindennapi munkájukat, ahogyan néha Cseke és S. Takács is, Burmában például szintén inkognitóban forgattak a délkelet-ázsiai katonai diktatúráról – tették hozzá.

Az MTVA közölte: az m1 és a Spektrum közötti megállapodás értelmében október 5-től, szerda esténként az m1-en lesznek láthatók az On The Spot első két évadának filmjei, közben a Spektrumon havonta új epizóddal jelentkezik a műsor. Jövőre pedig mindkét televízión új részekkel fut majd az éppen kétéves dokumentumfilm-sorozat, amely a Prima Junior, az Év Médiaszemélyisége és a Story Érték Díj után most kapta első nemzetközi kitüntetését.

Cseke Eszter és S. Takács András első filmjében a világ egyik legveszélyesebbnek mondott zónájából, a Gázai övezetből jelentkezett. Lemásztak az egyiptomi határ alatt húzódó csempészalagutakba, beszélgettek az Al Qassam-terroristákkal, megkeresték az egyetlen izraelit az övezetben, aki másfélmillió palesztin között él, és mindenki tudja róla, hogy zsidó.

A legújabb On The Spot-epizód a dél-amerikai Francia Guyanán készült a francia idegenlégió kiképzőbázisain. Két héten át forgattak a katonákkal 90 százalékos páratartalomban, néhány napra beköltöztek egy osztaggal az esőerdőbe, ahol illegális aranyásókat kerestek. Fák közé feszített zárt függőágyban aludtak, katonai konzerveket ettek, csak az esőben mosakodtak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X