nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Karrierista gyerekek

Nem lehet elég korán kezdeni – egy kormánykezdeményezésnek köszönhetően karriertanácsokat fognak kapni a brit gyerekek.

MTI | 2009. október 28.
|  

Egy új kezdeményezésnek köszönhetően a brit kisiskolások már akár kilencévesen is tanácsokat kaphatnak az interneten keresztül a későbbi egyetemi tanulmányaikra és karrierjükre vonatkozóan – jelentette be a brit kormány.

A különböző társadalmi és anyagi háttérrel rendelkező gyermekek támogatására létrehozott program célja, hogy a fiatalok előtt már korán kirajzolódjon, mivel is szeretnének majd foglalkozni a jövőben. A tanulók mentorokat kapnak maguk mellé, és lehetőségük lesz ellátogatni a különböző egyetemekre is, nem utolsósorban pedig tanácsokat fognak kapni arra vonatkozóan, hogy mely tantárgyakba mélyüljenek el jobban az olyan internetes közösségi oldalakon, mint például a Facebook.

Egy most készített felmérés eredményei szerint ugyanis a 11 éves korosztály 75 százaléka szeretne majd egyetemen tovább tanulni. „A szülők mind azt mondják, hogy szeretnék már a végét látni annak a bizonyos »öregfiúk hálózatának«, mely azt jelenti, hogy csupán a kivételes családi háttérrel rendelkező gyerekeknek van esélye az érvényesülésre” – mondta Ed Balls tanfelügyelő. „14 évesen már gyakran túl késő erről elkezdeni gondolkodni, hiszen már hét-, nyolc- és kilencévesen is befolyás alá kerülnek a gyerekek” – tette hozzá.

Összesen 38 iskolában fogják kipróbálni az új programot, mely arra bátorítja majd a gyerekeket, hogy már fiatalon kezdjenek el gondolkodni a jövőbeli terveikről. A kísérleti iskoláknak többek között Bristol, Coventry, Gateshead, Manchester, Reading és York városa ad majd otthont.

Információ
X