nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Joshi Barat is népszerűsíti az olvasást

Az Olvassunk együtt! 2010 programsorozat célja, hogy ösztönözze az olvasást az elszegényedett családok gyermekei körében.

MTI | 2010. szeptember 1.
|  

Szeptemberben újra indul az Olvassunk együtt! 2010 programsorozat, első állomásként közös olvasásra várnak minden érdeklődőt vasárnap az ARC plakátkiállítás helyszínére Budapesten.

A vasárnapi programon részt vesz Jakupcsek Gabriella, Farkasházy Réka, Gáspár Laci, Krizsó Szilvia, Brózik Klára, Szalóki Ági, Szabó T. Anna, Kéri Kitty, Farkas Harcsa Róbert, Hámori Gabi, Mészáros Antónia és Tóth Olivér, valamint alsózsolcai és tiszabői gyerekek – közölte a szervező. A közismert személyiségek együtt olvasnak a kilátogató gyerekekkel, az eseményt zenei betétek színesítik.

A plakátkiállítás teljes ideje alatt gyűjtik a könyveket, hogy minél többet adományozhassanak az iskoláknak és a gyerekeknek. A szervezők ezért arra kérik a látogatókat, vigyenek magukkal gyermek- és ifjúsági könyveket, hogy azokat eljuttathassák a rászorulóknak. Az adományokat az év végéig az OMV töltőállomásokon is ott lehet hagyni.

Decemberig további 12 településre látogat el a program: szeptember 14-én Ózdon Kótai Mihály és Nagy Ervin, 23-án Tarnabodon Kéri Kitty és Joshi Barat, október 5-én Szalóki Ági és Gáspár Laci, 14-én Ormosbányán Hámori Gabriella és Parti Nagy Lajos olvas együtt az érdeklődőkkel. Minden helyszínen több száz könyvet hagynak adományként, amely alapjául szolgálhat olvasókörök vagy könyvtárak megalakulásának, illetve bővítheti a már meglévő gyűjteményeket. A program kezdeményezője és szervezője a Nyílt Társadalom Intézet (OSI Budapest) Roma Programja. További információkat az érdeklődők az olvassunkegyutt.hu honlapon találnak.

A kampány és programsorozat célja, hogy ösztönözze és elősegítse az elszegényedett családok, gyerekek és szülők rendszeres olvasását. Az olvasás segítségével pedig élénkíteni szeretnék a társadalmi párbeszédet, fel akarnak lépni a megosztottság ellen, a megbékélés mellett.

Címkék: Kultúra, Könyv, Olvasás
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X