nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jön a negyedik koncepció?

Az MSZP elvárja, hogy az oktatás ne legyen „a kormány téves gazdaságpolitikájából következő megszorítások áldozata”. A szocialista párt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az olvasható: jelzésértékű, hogy az oktatási államtitkárság annak ellenére nem hozta nyilvánosságra a közoktatási törvény tervezetét, hogy a kormány elfogadta.

MTI | 2011. szeptember 6.
|  

Az MTI múlt szerdán kormányzati forrásból úgy értesült, hogy a kormány megtárgyalta és jóváhagyta a köznevelésről szóló törvény tervezetét, és azt a következő hét elején nyilvánosságra hozzák. Az MSZP szerint azonban sajtóhírek alapján ma már tudható, hogy a Hoffmann Rózsa vezette oktatási államtitkárság harmadik koncepcióját is „visszadobták”, és a kormány kétnapos lovasberényi ülésén igyekszik újabb változatot összeállítani. (Az Index hétfőn arról írt, hogy a hétfőn és kedden zajló kormányülésen ismét napirendre kerül a köznevelési törvény tervezete.)

A szocialisták közleménye szerint „aggasztó fejlemények várhatók”, a kormány ugyanis rendszeresen felülírja az oktatási államtitkár terveit, a költségvetési kereteket rajta kívül álló erők határozzák meg, márpedig a kabinetnek döntenie kell arról, hogy „az idei költségvetésen ütött újabb 100 milliárd forintos lyukat hogyan foltozza be”, és le kell fektetni a jövő évi költségvetés alapjait is.

Az MSZP szerint az eddig ismertté vált kormányzati elképzelések – a gimnáziumi férőhelyek csökkentése, a szakképzés időtartamának csökkentése, a pedagógusok óraszámának emelése és az elbocsátások – romba döntenék a magyar oktatási rendszert, ezért a kormány jobban tenné, ha abbahagyná a közoktatási tervezést, és folytatná azokat az oktatáspolitikai kezdeményezéseket, amelyeket a szocialisták elindítottak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X